Una victòria per somiar

0
26

La Penya derrota al Barça (82-79) i demostra que és equip de primer nivell amb una gran segona part. Ante Tomic (16), Pau Ribas (16) i Andrés Feliz (10) als últims minuts han estat els protagonistes de la victòria. Avui sí hem vist caràcter.

Els últims deu precedents a Badalona havien acabat amb set victòries pels blaugranes i tres pels verd-i-negres. Les dinàmiques de joc – no resultats – oposades. Carles Duran ha buscat un quintet sorprenent (Albert Ventura titular per primer cop) i Parra al 4 per generar espais a Tomic. En canvi, Jasikevicius ha sortit amb perfil més físic, Satoransky, Paulí i Da Silva per castigar possibles defenses de canvis.

El Barça ha començat demostrant perquè és el líder, trobant anotació en facilitat i amb agressivitat defensiva. La Penya, amb nerviosisme i impresicions als dos costats, ha vist com el rival s’avançava ràpid amb un parcial de 6-16 i Laprovittola castigant amb dos triples. El temps mort local ha estat necessari per aixecar els ànims i despertar els verd-i-negres, que han reaccionat de manera immedita mitjançant el duet Ribas-Tomic. Amb 20-24 pels blaugranes al final del primer període, l’estat d’ànim dels aficionats (10.132) era d’il·lusió, però la realitat era que a la que el Barça augmentés una marxa, la distància tornaria a augmentar. I així ha estat. El pivot Jan Vesely ha estat un mal de cap, aprofitant les continuïtats de bloqueig i continuacio o els tirs de mitja distància. Una cistella blaugrana ha posat la màxima diferència al marcador (32-43), però la verterania i experiència de Pau Ribas per forçar faltes, ha retallat la diferència a 38-47 al descans.

A la represa, el guió de partit ha estat el mateix que als minuts anteriors: els blaugranes han marxat fins a 13 punts (42-55) però immediatament han arribat els millors minuts de la Penya. Tomic imperial sota els cèrcols i Ribas clavant un triple que ha conclòs amb un temps mort de Jasikevicius i tot l’estadi de peu (55-57). Davant l’embranzida real del conjunt de Carles Druan, l’entrenador blaugrana ha tret la seva millor carta, Laprovittola – castigat per faltes – per tal de buscar fluidesa i tirs còmodes en atac. Encara que la Penya mai ha anat per davant, seguia més viva que mai. Un quart per decidir l’equip guanyador i 62-66 pel Barça.

Carles Duran ha aturat ràpid un parcial de 0-4. Un triple de Guillem Vives i una cistella de Tomic han activat l’estat d’alarma blaugrana (69-70) i a falta de 5:33′ per acabar el partit, tot começava de zero. Les impresicions han arribat als dos costat, Ellenson ha avançat la Penya i Jasikevicius s’ha desesperat amb el triple de Feliz (74-70 per la Penya). El Barça s’sha saturat i no ha trobat via d’anotació, les mans de Laprovittola eren les úniques que generaven atac pel Barça. La Penya ha sabut gestionar amb més paciència els atacs finals mentre que els blaugranes s’han trobat sense idees en els minutsm més decisius. Cory Higgins ha errat el tir guanyador i els verd-i-negres s’emporten una victòria meritòria però sobretot de moral.