10 minuts bons per derrotar el Prometey

0
32

Un tercer quart brillant permet a la Penya sumar la tercera victòria a l’Eurocup.  Tots els rival requereixen una intensitat, des del primer minut fins al final. A la Penya li ha costat entrar al partit però quan ha posat els esforços necessaris, no ha tingut dificultat per emportar-se el partit.

Kyle Guy ha emergit com a protagonista del partit, amb cinc punts anotats sortint de blocs indirectes. El Prometey ha basat el seu joc en individualitats que s’han notat quan la Penya ha desconnectat, perdent pilotes i els bases castigats per la rapidesa de Sydorov (7p primer quart). Amb l’entrada d’Ante Tomic al partit, l’equip de Carles Duran ha trobat millors situacions d’atac però el problema continuava al darrere: els exteriors del Prometey trobaven premi a cada atac.

Al segon quart el Prometey ha mostrat més solidesa en defensa i decisions clares en atac. La Penya ha perdut vuit pilotes en atac, que han suposat cistelles ràpides pel conjunt ucraïnès. El conjunt rival ha llançat onze triples en el quart – tres anotats – i tot i així ha guanyat el quart 17-22. Els verd-i-negres han mostrat un joc poc convincent, lluny de la millor versió però amb el partit controlat a la mitja part (40-40).

La passada pels vestidors ha canviat a la Penya. Lluny del joc espès a la primera part, l’entrada de Pau Ribas ha servit per donar fluidesa en atac i l’equip ha donat passes endavant en actitud. El Prometey s’ha col·lapsat en atac i no ha trobat forat davant la gran defensa verd-i-negre fent uns números impossibles per a competir a Eurocup: 3/18 en tirs de camp i cinc pèrdues. Parcial de 25-8 pels verd-i-negres que han encarrilat el partit.

Amb res a perdre, el Prometey ha atacat ràpid per escurçar distàncies, a partir del triple. L’encert ha arribat juntament amb la baixada de la Penya. Un parcial de 4-15 a favor del rival ha posat el nerviosisme a l’Olímpic (69-63). Un alley-hoop anotat per Stephens ha posat i un bàsquet d’Agada han situat a només tres punts els visitants 75-72. A falta d’un minut, Pep Busquets ha anotat un triple clau que ha situat +6 pels locals. Dos tirs lliures d’Agada han tornat al +4 a falta de 50 segons. Ellenson ha anotat un tirs lliure que ha sentenciat el partit. Pau Ribas ha rematat el partit amb dos tirs lliures més. Resultat final de 82-77.

Victòria treballada de la Penya que torna a deixar sensacions agredolces.