El Badalonès compleix 10 anys duent a terme projectes solidaris

    0
    35
    badalones.jpg

    07/12/2012 – L'escola, a través de la iniciativa Lluita adolescent per la Pau, impulsa cada any un programa solidari arreu del món, com pous d'aigua o aules de reforç.

    Pous d’aigua, aules de reforç i altres iniciatives de caire solidari s’han pogut dur a terme arreu del món en la darrera dècada gràcies a l’escola Badalonès i el seu projecte Lluita adolescent per la Pau que, enguany, arriba a la seva 10a edició.

     

    Cada curs, ONG’s i entitats diverses presenten projectes d’ajuda humanitària al centre i aquest en selecciona cinc. Els alumnes d’institut els estudien i, per grups, fan treballs de recerca per defensar els cinc programes solidaris plantejats i el ‘guanyador’ es trasllada a la realitat. El curs passat, el resultat final va ser la construcció d’un aula de reforç a l’Índia, a càrrec de Laia Foundation.

     

    La iniciativa es finança amb la venta d’unes roses de plastilina que els alumnes elaboren durant tot l’any i es venen el dia de Sant Jordi a la ciutat. L’any passat es van vendre al voltant de 4.000 roses a 1 euro cadascuna, però la recaptació final va ser de 5.100 euros. Una de les responsables de Lluita adolescent per la Pau, Roses Petit, explica que “Badalona respon molt bé sempre” i que la voluntat de la gent moltes vegades és superior a 1 sol euro. Petit afirma que, tot plegat, és molt positiu pels joves, que veuen com “poden lluitar per millorar el món i se senten bé”. La intenció, a més, és que el major nombre d’escoles i estudiants possibles se sumin a la iniciativa en el futur.

     

    Enguany, destaca Roser Petit, per celebrar els 10 anys del programa, el projecte humanitari es quedarà a Badalona. “Als nois i noies els entusiasma recolzar les ajudes a països del Tercer Món, però volem que prenguin consciència de que la pobresa als nostres carrers, l’anomenat Quart Món, és real i cada dia més gent hi forma part”.

     

    Divendres passat, amb motiu del 10è aniversari de Lluita adolescent per la Pau, el Badalonès va organitzar al Màgic un mini-campionat de bàsquet en el qual participaren altres set escoles de la ciutat i que tenia per objectiu recaptar aliments. Es van reunir prop de 1.550 quilos de menjar.