Les antenes telefòniques del Gorg podrien encaminar-se cap a un llarg final

  0
  IMG_3491.JPG

  07/12/2012 – Els aparells porten anys sent objecte de malestar i protesta de molts veïns del barri, que afirmen que són cancerígens i han provocat diverses morts.

  Al terrat dels edificis que flanquegen el creuament dels carrers Guifré i Ponent, al barri del Gorg, hi ha instal·lades dues antenes d’una companyia de telefonia mòbil que són el centre de les protestes i malestar de bona part del veïnat des de fa anys. Emilia Mauri és una de les persones que encapçala el moviment de detractors de la zona contra aquests elements i, des dels seus coneixements d’infermera i en base a consultes a metges i fundacions sanitàries, assegura que són “cancerígenes”. La veïna explica que en els darrers anys s’han produït un total de 34 morts i 28 afectats en un radi de 50 metres, i que ha reunit prop de 2.000 signatures a favor de retirar les antenes que, diu, funcionen sense permisos.

   

  L’Ajuntament va obrir el passat mes de març un expedient urbanístic a l’empresa propietària perquè posés en ordre la reglamentació de les antenes. Aquesta setmana s’acabava el termini de presentació i ara es poden obrir dues vies. Una, que els propietaris hagin aportat tota la documentació necessària per legalitzar els aparells i facin les reformes pertinents, si s’escauen; l’altra, que hagin fet cas omís al Consistori. En aquest darrer supòsit, l’administració local engegaria un llarg procés, que en casos similars s’ha perllongat fins a quatre o cinc anys, amb l’objectiu final de desmuntar les antenes; l’empresa propietària, però, tindria fins a tres períodes per plantejar al·legacions i recursos contra la voluntat de l’Ajuntament.

   

  En qualsevol cas, explica el regidor de Via Pública, Daniel Gràcia, les comprovacions realitzades per tècnics municipals constaten que les ones que emeten les antenes es troben dins dels barems legals. Tot i així, destaca Gracia, l’Ajuntament s’ha posat en contacte amb la companyia i l’ha instada a traslladar els aparells, que han causat i continuen causant una forta “alarma social”.