Quatre instituts de Badalona promouen l’esport per prevenir el consum de drogues

    0
    32
    Fitjove - Badalona.jpg

    07/04/2014 – Quatre instituts de secundària de Badalona participen en el programa “Fitjove”, una experiència pilot impulsada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i el Consell Català de l’Esport a quatre municipis de les comarques barcelonines.

    Quatre instituts de secundària de Badalona participen en el programa “Fitjove”, una experiència pilot impulsada per l’Agència de Salut Pública de Catalunya i el Consell Català de l’Esport a quatre municipis de les comarques barcelonines. L’objectiu és promocionar l’exercici físic entre joves de 15 i 16 anys com a estratègia de prevenció del consum de drogues.

     

    “Fitjove”, que s’adreça a alumnes de 4t d’ESO de centres adherits al Pla Català d’Esport a l’Escola, s’ha posat en marxa a Badalona aquest mes de març i s’allargarà fins a final d’aquest curs. Els quatre centres de la ciutat que participen en aquest programa són: Barres i Ones, SI Badalona, Júlia Minguell i Enric Borràs.

     

    Aquest programa ofereix als joves una oferta atractiva d’exercici físic, bàsicament condicionament físic o "fitness", com a opció saludable d’ocupació del temps d’oci per a adolescents, alguns dels quals poden tenir més dificultats per accedir-hi i, per tant, poden estar exposats a factors de risc d’exclusió social.

     

    En paral·lel, es vol acompanyar els nois i noies en el pas de l’esport escolar a l’esport comunitari i fomentar la participació dels que no practiquen esport escolar amb regularitat. Les activitats es desenvoluparan en instal·lacions esportives de la ciutat.