CiU exigeix aturar les obres del Mercadona de Canyadó per incomplir el projecte aprovat

    0
    40
    ciu mercadona.jpeg

    10/04/2014 – Els nacionalistes denuncien que l'empresa està incomplint dos punts del pla aprovat pel Ple i que el govern local ho està permetent.

    Fa mesos que la cadena Mercadona va iniciar la construcció d’un establiment al barri de Canyadó, després d’una sèrie de tràmits administratius que van haver de ser aprovats pel Ple municipal. Ahir, el president del grup de CiU, Ferran Falcó, va advertir que els treballs que està duent a terme l’empresa no s’ajusten al pla aprovat i l’Ajuntament els hauria d’aturar.

     

    Els nacionalistes subratllen que, després de les al·legacions acceptades i l’aprovació definitiva, el pla preveia dues entrades al comerç, una pel carrer Pompeu Fabra i l’altra pel carrer Jaume Ribó, i dues plantes de d’aparcament. En canvi, reproven, “s’està fent efectiu un projecte amb una sola via d’entrada i sortida de vehicles, cosa que perjudicarà activitats i veïnat, i una planta de pàrquing”.

     

    La federació assegura que el govern municipal té coneixenement dels fets “ja fa setmanes”, i considera que està actuant amb una “actitud com a mínim permisiva”. En aquest sentit, creuen que “ja s’hauria d’haver instat Mercadona a aturar-los”. CiU exigeix “l’aturada immediata de les obres” i es reserva “de presentar una denúncia judicial pel” pel que consideren “un abús i un perjudici”.

     

    Fonts municipals han indicat que aquesta mateixa setmana l’Ajuntament ha celebrat una reunió amb representants de Mercadona en la qual es van tractar algunes qüestions en relació a problemes sorgits en la construcció d’una de les entrades del nou supermercat Mercadona de Canyadó. El Departament d’Urbanisme ha decidit fer una inspecció que certifiqui l’estat real de les obres i comprovar fins a quin punt aquestes s’ajusten o no a la llicència d’obres atorgada. Fins que s’hagi realitzat la inspecció, prevista per als propers dies, l’Ajuntament no podrà determinar si s’escau la paralització de les obres. 

    D’altra banda, l’empresa Mercadona ha presentat davant de l’Ajuntament una sol·licitud per suprimir l’entrada prevista pel carrer Pompeu Fabra, una proposta que no podrà ser aprovada perquè no s’ajusta a l’estudi de mobilitat.

    Per tant, mantenen des del govern local, les peticions que ha fet avui públicament CiU ja s’estan portant a terme.