Badalona torna a quedar-se sense la Línia 2 de metro 10 dies

  0
  gorg.jpg

  10/04/2014 – Des de dissabte 12 d’abril fins al dilluns de Pasqua, 21 d'Abril (tots dos inclosos), estarà tancat el tram de la Línia 2 de metro entre La Pau i Badalona Pompeu Fabra.

  Des de dissabte 12 d’abril fins al dilluns de Pasqua, 21 d'Abril (tots dos inclosos), estarà tancat el tram de la Línia 2 de metro entre La Pau i Badalona Pompeu Fabra, de 4,5 quilòmetres de longitud, per treballs de modernització de la infraestructura i millora de les vies. La resta de la línia lila, entre Paral·lel i La Pau, funcionarà amb normalitat.

   

  Per reduir les molèsties als viatgers durant l’afectació, s'habilitarà un servei especial d’autobusos entre La Pau i Badalona Pompeu Fabra, amb parada a les estacions afectades pel tall (Verneda, Artigues | Sant Adrià, Sant Roc, Gorg i Pep Ventura) i que funcionarà amb el mateix horari del metro i una capacitat equivalent. A Gorg s’hi podrà arribar igualment a través de la línia 10 de metro, que té la seva pròpia estació. També poden servir com a alternatives la línia H10 de la nova xarxa de bus i la T5 del Trambesòs.

   

  La suspensió del servei durant deu dies permetrà executar obres en set trams del recorregut situats entre la Verneda i Pep Ventura, a Badalona, treballs que són incompatibles amb la circulació de trens.

   

  En concret es renovaran 550 metres de via simple, actuació que inclou el desballestament de la via existent, la demolició del formigó que actualment forma la solera de la via, la instal·lació de nous carrils, fixacions i travesses, i el formigonat de la nova via. Es realitzarà també la renovació de 150 metres de drenatge de túnel. El pressupost de l'actuació ascendeix a 550.000 euros.

   

  Necessitats especials de manteniment

  El tram de la Línia 2 de metro entre La Pau i Pep Ventura, que fins al 2002 formava part de la Línia 4, té unes necessitats especials de manteniment a causa de les característiques dels terrenys que travessa el túnel. El nivell freàtic de la zona, que inicialment ja va complicar la construcció del metro, amb els anys ha anat augmentat a tota la llera del riu Besòs i ha comportat també un augment de les filtracions.

   

  L’agressivitat d’aquestes filtracions provoca que el procés natural de desgast de la superestructura de via s’acceleri notablement. Per aquest motiu s’hi fa una vigilància especial de l’estat de la infraestructura i es planifiquen inversions de manera regular, per garantir en tot moment les condicions per a la circulació segura dels trens.