Òmnium torna a omplir de música els badius de la ciutat

    0
    32
    DSC09248.JPG

    10/07/2014 – L'entitat impulsa la tercera edició del seu cicle de concerts d'estiu a diferents badius privats de diverses cases de la ciutat.

    Òmnium Badalona – Barcelonès Nord organitza el III Cicle de Concerts als Badius, uns actes que combinen bona música amb segell badaloní en un marc immillorable com són badius privats de diverses cases de la ciutat que s’obriran al públic de manera excepcional. El cicle, que en aquesta edició manté el format eclèctic, inclourà cançó mediterrània, pop-rock i concert de piano. Aquest cicle s’emmarca dins la programació d’estiu de l’entitat,  ‘Òmnium de nit’, que també inclourà cinema en català a la fresca i gratuït al Donzella Beach.

    Per tal de respectar l’aforament màxim dels Badius cal reserva prèvia per als concerts. A més a més, per posar en valor la feina dels músics locals, s’ha establert un donatiu que és de 6 euros per a socis i 8 euros per a persones no sòcies.

    El primer concert té  lloc aquesta nit -22h- i comptarà amb l’actuació de Ritme&Veus de l'Escola de Música Moderna de Badalona (EMMB). Ritme & Veus és una coral dirigida per l’Esteve Genís, professor de cant a l’EMMB. El seu repertori consta d’una àmplia varietat d’estils: gospel, jazz, pop, rock, soul, latin, etc. Es van poder sentir temes de compositors com Duke Ellington, Isley Brothers, The Golden Gate Quartet, etc. 

     

     
    El segon concert serà el 17 de juliol -22h- i anirà a càrrec d’Oriol Tramvia, que presentarà L'Argenté de Badalona, amb Izä i Calamento. Oriol Tramvia, membre del Grup de Folk, precursor i emblema del rock català, posa música a poemes -i a alguna traducció- de Joan Argenté. L’afecte que el músic té pel poeta fa propers els versos d’Argenté, que arriben embolcallats de ritmes i veus. La veu d’Izä, gaditana, proposa fusions impensables, que arriben de la mà i de l’acompanyament dels Calamento. 

     
    El cicle clourà el 22 de juliol -22h- amb David Mallo Quartet al capdavant de "Standards de Jazz", amb David Mallo, saxo, Richard Boscar, guitarra, Jaume Col, bateria i Martí Serra al contrabaix. El jove saxofonista David Mallo ha acabat els seus estudis de grau professional a l'Escola de Música Moderna de Badalona, i el curs que ve començarà els estudis superiors a l'Esmuc. La calidesa del so de Mallo, el seu instint melòdic i la seva creativitat fan pensar en Paul Desmond i Art Pepper, i han enlluernat el jurat de les proves d'accés a l'Esmuc, que li han donat la millor qualificació.

     

    Cinema de nit i a la platja

    Òmnium Badalona – Barcelonès Nord complementa el cicle “Òmnium de Nit” amb projeccions de cinema a l’aire lliure al Donzella Beach. Les projeccions, obertes a tothom però amb aforament limitat, pretenen posar en valor la indústria audiovisual catalana i fomentar espais de consum de cultura en llengua catalana.