El PSC veu irregularitats en una contractació municipal d’obres públiques

    0
    33
    Asfaltat rambla de Sant Joan 1.JPG

    10/07/2014 – El PSC de Badalona ha criticat aquesta setmana el procés de contractació mitjançant el qual l’Ajuntament va atorgar a una constructora les obres d’arranjament de la via pública per un import superior a 1.500.000 euros.

    El PSC de Badalona ha criticat aquesta setmana el procés de contractació mitjançant el qual l’Ajuntament va atorgar a una constructora les obres d’arranjament de la via pública per un import superior a 1.500.000 euros. El grup de l’oposició afirma que la Junta de Govern Local va fer l’encàrrec a Engestur –ens municipal que gestiona l’urbanisme de la ciutat- a principis d’abril, que l’hauria d’aprovar en Consell d’Administració. El vistiplau, però, no va arribar fins al 28 de maig, 26 dies després que Engestur hagués fet públic l’execució de les obres. “Curiosament, la presentació de propostes –ofertes de companyies que volien fer-se amb el concurs d’obres- finalitzava el mateix dia en que Engestur acceptava l’encàrrec, el 28 de maig”, etziben els socialistes.

     

    El PSC, a més, recorda que l’empresa guanyadora ja es va fer càrrec de les reformes d’escoles de la ciutat per valor de 155.000 euros, i ha patrocinat els arbres de Nadal de la plaça de la Vila els anys 2011 i 2012.

     

    Fonts municipals, responent a la puntualització sobre la publicitat a l’arbre de Nadal, asseguren que el govern “està obert a que qualsevol companyia esponsoritzi activitats per tal que no tingui cap cost pel ciutadà”. Pel que fa a la contractació, asseguren que el procediment “és impecable administrativament parlant”. Argumenten que els socialistes critiquen que el concurs s’hagi celebrat “abans que s’acceptés l’encàrrec per part del Consell d’Administració”, i indiquen que es tracta d’una manera de fer “perfectament legal” ja que, asseguren, és “suficient” que l’Ajuntament notifiqui a Engestur “l’acord que ha adoptat”, atès que “no hi ha autonomia de la voluntat per part” de l’empresa municipal.