La Penya no rutlla a la Seu (70-81)

    0
    64
    DSC_0846.JPG

    01/10/2014 – El conjunt verd-i-negre perd contra el MoraBanc Andorra en un fluix partit i s’acomiada de la Regal Lliga Catalana a la ronda de semifinals.

     

    El mal record de la passada edició de la Lliga Catalana, quan l’equip va arribar a la final contra el FC Barcelona i després va caure estrepitosament a Manresa en el debut a l’ACB, sembla haver afectat l’esperit d’una Penya que no ha rutllat.

     

    El conjunt de Salva Maldonado ha començat dominant, obrint el primer forat del duel amb un triple sobre la botzina de Nacho Llovet (5-0). L’Andorra, però, de seguida s’ha refet per dur la iniciativa. Amb un parcial de 0 a 10, després d’un bàsquet de Miralles, els de Joan Peñarroya han capgirat el marcador i han forçat el primer temps mort del duel (9-16).

     

    La intensitat de Víctor Sada i els moviments de Green, Bogris i Trias al pal baix produïen molts punts pels del Principat. La Penya mirava de reaccionar de la mà d’un Sitapha Savané que es carregava de responsabilitat per convertir un 2+1 i la darrera cistella del primer quart (14-16).

     

    Durant el segon parcial es veuria sobre el parquet del Palau d’Esports de la Seu un autèntic festival de triples, sobretot per part del MoraBanc Andorra. Román Martínez i Schreiner treien el canell a passejar, i tot seguit Marc Blanch també anotava des de més enllà del 6.75 (23-32).

     

    Un triple d’Abalde calmava l’empenta de l’Andorra, però al FIATC Joventut li seguia costant massa anotar amb fluïdesa, després que diversos tirs clars es sortissin de dins (26-32). Un nou triple de Román Martínez i un 2+1 de Betinho situava al conjunt del Principat deu punts per sobre (28-38), i amb un tir lliure d’Ivanov el conjunt de Peñarroya marxava als vestidors amb la màxima diferència favorable (28-39). La Penya s’estava mostrant massa desencertada (3/10 en T3) i l’Andorra evidenciava una gran conjunció entre els seus jugadors.

     

    A la represa, els del Principat seguirien desplegant un joc difícil d’aturar, sobretot pel grau d’encert dels seus tiradors exteriors. Amb Víctor Sada i Schreiner imposant-se als bases verd-i-negres tot era més fàcil pels blaus. A més, Shaun Green entraria en autèntica ebullició, i amb dos triples consecutius seguia incrementant la renda andorrana.

     

    L’avantatge del MoraBanc al tercer quart arribaria a ser de 16 punts, després d’un bàsquet de Jordi Trias (48-64). En atac, el FIATC Joventut pecava de manca de referents clars i, en conseqüència, només podien anotar en accions aïllades de jugadors amb bona mà com Demond Mallet. Un triple de base suposava el final del tercer quart, amb la Penya clarament per sota (51-64).

     

    Ja a l’últim període, el MoraBanc Andorra arribaria a guanyar per 17 punts. El mal balanç de la Penya després d’un tir errat permetia a Jordi Trias córrer al contraatac i esmaixar sense oposició (51-68). Un cop superat el moment més crític de tot el duel, els badalonins imprimien una marxa més en defensa i l’Andorra tingué més problemes per mantenir el ritme anotador del tercer període.

     

    El treball dels pivots de la Penya faria millorar als badalonins, després que Suton anotés dos triples seguits i que Savané i Llovet trobessin bons tirs prop del cèrcol per retallar la diferència fins al 67 a 76. El FIATC Joventut superava la barrera psicològica a tres minuts per la conclusió, però el MoraBanc sabria gestionar la seva renda.

     

    En un darrer intent per mirar d’enganxar-se i lluitar pel triomf, Salva Maldonado feia coincidir a pista a Demond Mallet i Clevin Hannah, però la precipitació dels atacs verd-i-negres permetien córrer a l’Andorra i sentenciar el xoc (70-81).

     

    A diferència del curs passat, el FIATC Joventut queia a les semifinals de la Regal Lliga Catalana i ara es centrarà ja en el partit de diumenge a la pista del CAI (18:30h), primer duel de la Lliga Endesa. Avui a la Seu d’Urgell Goran Suton ha estat el jugador verd-i-negre més destacat, amb 17 punts, 4 rebots, 1 assistència i 21 de valoració.

     

    Fitxa tècnica

    FIATC Joventut (70): Vidal (2), Llovet (8), Miralles (7), Hannah (3), Suton (17), Ventura (2), Abalde (3), Savané (10), Mallet (8), Kirksay (7), Barrera (3) i Suárez.

    MoraBanc Andorra (81): Schreiner (3), Sada (8), Trias (13), Betinho (8), Bogris (8), Navarro (6), Colom (-), Green (12), Martínez (13), Blanch (3), Knezevic (-) i Ivanov (7).

    Parcials: 14-16 / 28-39 / 51-64 / 19-17

    Rebots: Miralles (7) / Green (5)

    Assistències: Mallet (4) / Schreiner

    Incidències: partit corresponent a les semifinals de la Regal Lliga Catalana ACB disputat al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell davant d’uns 800 espectadors.01/10/2014 – El conjunt verd-i-negre perd contra el MoraBanc Andorra en un fluix partit i s’acomiada de la Regal Lliga Catalana a la ronda de semifinals.