Els films badalonins tenen el seu propi espai dins el Filmets

    0
    37
    mar de fons.jpg

    17/10/2014 – La secció ‘Badalona en curt’ compta amb un total de 20 pel·lícules; el millor curtmetratge serà premiat amb 750 euros.

    El FILMETS tornarà a comptar amb un espai especialment reservat a la creació cinematogràfica local. Es tracta del ‘Badalona en curt’, una recopilació dels curtmetratges realitzats i presentats per badalonins, que tindrà lloc al Zorrilla aquest dissabte, 18 d’octubre, a partir de les 10 del matí. Enguany s’han presentat 20 pel·lícules a competició, algunes de les quals rodades o que fan referència a la ciutat, com ara Mar de fons, sobre com afecta la contaminació del litoral badaloní a la pesca tradicional; Tu banco roba, el mio también, que reflecteix la lluita de la plataforma Estafa Banca Badalona-Santa Coloma, o Tocats pel bàsquet, produït per l’AE Minguella amb l’aparició estelar del jugador Víctor Sada. Encara que cap dels 20 films ha entrat dins la Secció Oficial, com en anteriors ocasions, el millor curt badaloní s’endurà 750 euros en metàl·lic.

     

    Beca de cinema per a quatre badalonins

     

    Filmets va obtenir una Beca Erasmus+ d'Europa (de Media Europa), gràcies a la qual cinc estudiants, quatre de Badalona i un mallorquí que va fer pràctiques a Filmets, van passar 15 dies en un festival a Saint-Etienne, França. Es tractava del projecte Kinoctambule, un laboratori de creació intensiva de curtmetratges, en el que van desenvolupar tres films que es projectaran dins la secció ‘Badalona en curt’. Kinoctambule és una producció de Kinomada (una organització del Quebec, Canadà) i del Festival Ciel! Les Noctambules (de Saint-Etienne). Actualment Filmets té un estudiant d'Erasmus+ del festival francès treballant aquí.