El Círcol resol un altre final d’infart

0
    34

22/12/2014.- El Círcol marxarà de vacances de la millor manera: guanyant un partit in extremis, amb una safata definitiva a 4 segons pel final i després de remuntar 17 punts de diferència.

Emocions fortes a La Plana

Al Círcol li estan agradant les emocions fortes aquesta temporada i ha tornat a decidir un partit als últims segons. El Grup Barna arribava com a líder del grup, i de fet va començar controlant amb una pressió que feia als locals anar per darrera al marcador (18-22).

Al segon quart, el domini dels visitants va ser més evident amb avantatges de fins a 17 punts. Mentre que els barcelonins estaven inspirats en el tir exterior al Círcol li faltava encert. Però als dos últims minuts va començar la reacció però el Grup Barna controlava el marcador (33-46).

El partit va canviar a la segona part, amb un Círcol molt motivat. Amb un parcial de 12 a 0 tornaven a tenir opcions. La defensa va millorar i l’encert va aparèixer per donar-li la volta al marcador i acabar el tercer quart 59-57.

Al parcial definitiu, intercanvi de cistelles fins que a 20 segons del final, el Círcol anava un punt per sota i tenia la última possessió per a guanyar.

El protagonista va ser Enric Nogales, que tornava després de dos mesos i mig lesionat. Va anotar la safata definitiva a 4 segons del final sense que el Grup Barna pogués reaccionar.

El Círcol es recupera de la derrota contra el Sese i tanca la primera part de la temporada amb un balanç de 8 victòries i 5 derrotes i una meritòria cinquena posició.

La Minguella trenca la ratxa

Després de 4 derrotes consecutives, la Minguella va recuperar l’actitud per guanyar contra el Ramon Llull l’últim partit abans de Nadal.

S’enfrontaven a un equip de la part alta amb les baixes importants en el joc interior de Raúl Castaño i Orlando Méndez.

Els blaus van sortir molt motivats i al primer quart ja manaven al marcador (29-18). La Minguella va tirar de caràcter per mantenir aquest avantatge durant tot el partit.

Valle va ser el màxim anotador amb 23 punts, en un partit on el joc d’equip va ser determinant per sumar.

L’equip tanca el primer tram de temporada desè a la classificació amb 6 victòries i 7 derrotes, i conscient que la línia a seguir és la demostrada en l’últim partit.

El Sant Josep, a punt

El Sant Josep també va estar a punt de guanyar en l’últim partit abans de Nadal. De fet, el primer quart dels parroquials va ser espectacular, amb una pressió que ofegava al Sese i que els va donar un avantatge de 23 a 9.

Al segon quart va ser tot el contrari. Van ser els visitants que van utilitzar la mateixa fórmula de la pressió per anular els groc i liles. El parcial és pràcticament el mateix, 8 a 23, i la diferència al descans de només un punt (31-32).

Al tercer quart, el Sese va controlar el rebot ofensiu i va sortir bé de la pressió, i això li va permetre manar al marcador. Però el Sant Josep, gràcies al lideratge de Xavi i Diego es mantenia dins el partit i fins i tot es va posar per davant (56-55).

A partir d’aquí, i com a l’últim partit contra el Sedis, va fallar l’encert tot i les bones opcions ofensives que trobava l’equip. De fet, amb 63-66 els parroquials van tenir fins a 4 triples consecutius per acabar, almenys, empatant el partit, però cap va entrar.

La derrota deixa el Sant Josep amb un balanç de 6 victòries i 7 derrotes en una còmoda vuitena posició a la classificació.

El Natzaret, en descens

Més complicada és la situació del Natzaret que marxa de vacances en posicions de descens amb només 4 derrotes i 9 victòries.

Al derbi contra la ubsa, van ser els adrianencs els que van estar més encertats des del principi. Van agafar avantatges de fins a 10 punts però els badalonins van aconseguir ajustar el marcador al final del primer quart.

Al segon, millora el Natzaret, que fins i tot aconsegueix posar-se per davant al marcador de la mà de Chus Corella. Tot i la millora, marxen al descans per sota al marcador (37-34), però amb bona anotació.

A la segona part, baixa el nivell de l’equip. La falta de rotacions fa que l’equip noti el cansament. Els jugadors importants es van carregar de faltes i va fer impossible aguantar el ritme de la Ubsa, que va treure profit de jugadors més forts sota cistella.

Tot i el desencert en els triples (3-22), el Natzaret va aguantar dins el partit perquè tampoc els locals van estar fins en atac (44-46).

Al quart definitiu, la Ubsa va trencar el partit amb un parcial de 21-4. El cansament i les faltes van passar factura al Natzaret, que va encaixar un resultat massa abultat (65 50) per tal com havia anat el partit.

Els de Víctor Carrasco aprofitaran les vacances de Nadal per a reflexionar, recuperar efectius i canviar la dinàmica que els ha portat a les posicions de descens.