El pressupost creix fins als 3.9 milions d’euros

  0
  DSC_0091.JPG

  22/12/2014 – La junta general d’accionistes aprova els comptes de l’exercici anterior, amb un dèficit d’uns 240.000 euros, i el pressupost de la temporada 2014-2015.

   

  Aquest vespre s’ha celebrat a les instal·lacions del Palau Olímpic de Badalona la clàssica Junta General d’Accionistes del FIATC Joventut.

   

  L’informe del president del Consell d’Administració, l’aprovació dels comptes anuals i del pressupost de l’exercici 2014-2015, el nomenament de Jordi Mach com a conseller de l’Àrea Social i la facultació del Consell d’Administració per augmentar el capital social de l’entitat, han compost els diferents punts de l’ordre del dia. 

   

  Jordi Villacampa, president del FIATC Joventut, ha pres la paraula per iniciar la seva valoració de l’exercici 2013-2014 i per exposar quina serà la situació econòmica que s’ha previst per la SAD de cara al curs 2014-2015. “S’ha fet un esforç per reduir despeses”, ha reiterat Villacampa.

   

  En primer lloc, el pressupost del club passa dels 3.4 milions d’euros als 3.9 milions. Aquest augment ve donat, principalment, pel caràcter progressiu dels contractes dels jugadors formats al planter. El pressupost pel primer equip de la Penya, doncs, també puja de 1.5 milions d’euros a 1.9 milions. “Devem ser el segon equip per la cua de l’ACB”, ha exposat Jordi Villacampa. La dada més preocupant són els 240.000 euros de dèficit generats durant l’exercici anterior.

   

  La reestructuració de les oficines i els acords per retallar la plantilla de treballadors proporcionarà un estalvi de 200.000 de cara a l’any vinent. A més, s’han ingressat 200.000 euros més en la partida de màrqueting.

   

  Tot i així, durant la temporada passada es van rebre 50.000 euros menys en concepte de socis. Els abonats del FIATC Joventut s’han reduït: d’uns 5.600 (2013-2014) s’ha passat a uns 5.400 (2014-2015). “Tenim previst fer una nova campanya d’abonats a la segona volta per incrementar aquesta xifra”, ha relatat Jordi Villacampa.

   

  El Consell d’Administració té pensat promoure jornades econòmiques per les visites del Madrid i del FC Barcelona. Durant la seva exposició, Jordi Villacampa ha revelat que el club està treballant en diverses vies per trobar un nou co-patrocinador, alhora que busca una empresa interessada en adquirir el naming del Palau Olímpic.

   

  El màrqueting i la comunicació, doncs, s’han convertit, segons el Consell d’Administració, en dues eines fonamentals per vendre la marca Penya. A principis d’any s’espera estrenar una nova plana web, alhora que se segueixen incrementant els followers a les xarxes socials. En un sot any, s’ha passat de 7.100 seguidors a Facebook a 8.820, mentre que a Twitter la Penya té 17.428, pels 14.000 de l’any passat.

   

  Ampliació de capital

   

  El Consell d’Administració del FIATC Joventut planeja una ampliació de capital per millorar la situació financera de l’entitat. “Entenem que seria bo estructurar l’accionariat del club, per recolzar el capital social i equilibrar la demora amb el tema del terreny de Mercadona.

   

  És simplement un assumpte de tresoreria”, ha comentat Jordi Villacampa. Com a màxim, l’ampliació de capital podria ser de 600.000, la meitat del capital social del club.

   

  Concurs de creditors

   

  Durant la Junta General d’Accionistes, el Consell d’Administració ha exposat que, segons els terminis marcats pel concurs de creditors, l’operació del terreny de Pomar s’ha de realitzar durant l’exercici 2014-2015. El club, doncs, està dins dels terminis fixats. “Si no es ven, malament. O materialitzem això o anem a la liquidació”, deia amb total sinceritat Villacampa.

   

  De moment, ja hi ha hagut un primer pas per part de l’Ajuntament, amb la modificació del pla general dels barris del Mas Ram i el Pomar. Els acords assolits durant el concurs dictaminen que les operacions de la Zona Esportiva Mas Ram i del Canyet s’han de materialitzar durant els exercicis 2015-2016 i 2016-2017, respectivament.

   

  Balanç esportiu

   

  Pel que fa al balanç esportiu, totes les valoracions realitzades han estat positives. “L’any passat va ser molt bo, tot i no entrar a la Copa ni al play-off. Vam competir amb tots els equips. Ara, els partits que l’any passat perdíem per un punt els guanyem”, ha comentat Jordi Villacampa.

   

  Durant la Junta General d’Accionistes s’han fet un parell d’apunts econòmics dins de l’àmbit esportiu. El FIATC Joventut va ingressar uns 350.000 euros pel traspàs de Guillem Vives al València: 227.000 van anar a parar a la SAD i 122.000 van anar a parar al club. Com a contra punt, el club va arribar a un acord d’indemnització amb Jordi Trias, per valor de 310.600 euros.