Salva Maldonado: “El Múrcia aguanta qualsevol tipus de partit”

    0
    34
    DSC_0569.JPG

    07/01/2015 – La Penya juga diumenge el Palacio de los Deportes, una pista quasi impossible de conquistar aquesta temporada pels equips visitants.

     

    El primer equip del FIATC Joventut ha tornat avui a la feina i Salva Maldonado ens ha atès per valorar en quin punt es troba l’equip després de vèncer de forma solvent al Fuenlabrada (85-65).

     

    “L’equip ha entrenat bé i l’estat d’ànim és bo. Ara cal reprendre la feina després del dia de descans i preparar-se per jugar contra un rival que juga molt. Múrcia és una pista que pressiona. L’afició està molt a sobre”, declarava per començar el tècnic verd-i-negre.

     

    Per l’entrenador de la Penya, diumenge passat, amb la baixa de Kirksay, “l’equip va jugar molt millor que a València. Després de sis victòries seguides, a vegades una derrota va bé, perquè perds el nivell que et dóna la necessitat de guanyar”.

     

    Salva Maldonado no creu que el FIATC Joventut tingui “cap coixí”, ja que la lliga “té 34 jornades” i “no s’atura”. Sobre l’estat físic de Kirksay, l’entrenador de la Penya encara desconeix si l’aler estarà disponible per jugar a Múrcia. “No hi ha una data marcada perquè es reincorpori. Tot anirà en funció de la seva participació en els entrenaments. Estem a dimecres i encara hi ha marge”, afirmava Maldonado.

     

    Un Múrcia temible com a local

     

    L’UCAM Múrcia de Diego Ocampo ha convertit el Palacio de los Deportes en un fortí. Sis de les seves vuit victòries han arribat jugant com a local i només l’Unicaja i l’Herbalife han estat capaços de vèncer a Múrcia.

     

    Salva Maldonado destacava com l’UCAM és un conjunt “bastant similar” a la Penya pel que fa a la capacitat competitiva de bloc, tot i que “no juga igual”. És un equip ben estructurat i treballat i a casa són especialment forts. Aguanten qualsevol tipus de partit”, assegurava Salva Maldonado.

     

    “Poden estar encertats i fer-nos mal, però també són capaços d’aprofitar el seu joc exterior per remuntar quan van per sota. Igual que nosaltres fem a vegades”, afegia el tècnic adrianenc.

     

    Salva Maldonado espera, “si tot va bé”, un nou final ajustat. “El Múrcia té capacitat per anotar, té jugadors potents i dos bases molt complets i que coneixen molt bé la lliga. És un rival que podria estar entre els vuit primers”, relatava l’entrenador de la Penya.

     

    El principal referent estadístic de l’UCAM és el brasiler Augusto Lima, un dels millors pivots de la Lliga Endesa. “Lima és un jugador explosiu i l’any passat ens va fer molt mal. És un pivot hiperactiu i amb molt moviment. També compten amb Antelo i Radovic, dos jugadors grans que poden obrir el camp. Per tant, crec que estan compensats”, valorava Maldonado.