El Burgos domina al Joan Busquets (51-77)

    0
    29
    DSC_0197.JPG

    02/03/2015 – Triomf incontestable de l’equip d’Andreu Casadevall davant d’un Prat que va perdre a Alberto Abalde per lesió.

     

    La diferència de valoració existent entre el Prat (26) i el Burgos (91) indica l’enorme distància que hi va haver entre els dos conjunts ahir, al pavelló Joan Busquets. Mentre als burgalesos els hi va sortir quasi tot, a les files potablaves la frustració es va instaurar com la tònica global del partit.

     

    La superioritat física del Burgos va ser clau, sobretot en el joc interior. Els visitants, de la mà de Miki Feliu, van protagonitzar un inici demolidor (5-15), deixant al Prat sense cap opció de recuperació. Ni el primer temps mort d’Agustí Julbe va servir per aturar el joc demolidor del rival.

     

    Després d’aturar el partit, el Prat veia com Diouf recuperava una bola en primera línia de pressió i acabava anotant fàcil. A més, Feliu tornaria a aparèixer amb un triple que disparava l’avantatge burgalès fins als 15 punts (5-20).

     

    Una assistència de Sans cap a Nikolic trencaria el parcial visitant, però llavors arribaria la lesió d’Alberto Abalde, en un mal gest amb el turmell que deixava fora de combat a l’aler gallec quan només havia gaudit de tres minuts a pista.

     

    L’absència d’Abalde va limitar encara més la capacitat ofensiva potablava, tot i una última cistella sobre la botzina de Piru Ros que servia per posar el punt final al primer quart (9-22). Ni el bon inici de segon període de Gerbert Martí va servir per ficar-se dins del matx, ja que una antiesportiva sobre Lluís Costa va provocar l’anotació de dos tirs lliures i d’un triple per part del base (12-27).

     

    L’aparició de José Nogués i Víctor Serrano va fer somiar al Prat amb la possibilitat de remuntar (24-32), però el Burgos es tornaria a endollar de seguida amb un 2+1 de Jeff Xavier i un triple d’Albert Sàbat. Al descans, els d’Andreu Casadevall guanyaven de forma clara (24-41), deixant al Prat en un irrisori 10 de valoració.

     

    A la represa, el potent físic de Diouf trencaria definitivament el duel. El pivot senegalès, el millor del partit amb un 25 de valoració, va entrar en ebullició i va destrossar completament la defensa potablava.

     

    Una recuperació de l’interior del Burgos culminada amb una esmaixada davant de Gerbert Martí va acabar de frustrar les expectatives d’un Prat (33-54) que es va obligar a continuar treballant fins al final. Agustí Julbe va repartir minuts per Sergi Costa i Xabi López, mentre el Burgos assolia una renda màxima de 30 punts (42-72).

     

    Per part local, Roger Vilanova (12 de valoració) va ser l’home més destacat en un dia negre pel vinculat del FIATC Joventut. Tot i la derrota, el conjunt potablava segueix fora de la zona de descens (5/17), amb un triomf més que el Clínicas, el qual té un partit pendent (4/17).

     

    Fitxa tècnica:

    CB Prat Joventut (51): Martí (3), Costa (3), Abalde (-), Vilanova (9), Ros (4), Guallar (5), López (-), Iriarte (2), Nogués (7), Serrano (9), Nikolic (7) i Sans (2).

    Ford Burgos (77): Sàbat (8), Costa (9), Feliu (8), García (6), Jasen (7), Xavier (8), Coppenrath (4), Olmos (-), Diouf (23) i Zengotitabengoa (4).

    Parcials: 9-22 / 15-19 / 10-17 / 17-19

    Rebots: Martí (6) / Diouf i Jasen (8)

    Assistències: Sans (4) / Sàbat (4)

    Incidències: partit corresponent a la 23ª jornada de la LEB Or, disputat al pavelló Joan Busquets davant de 350 aficionats.