Podem Badalona recolzarà la candidatura de Guanyem

    0
    54
    podemos.JPG

    06/04/2015 – Així ho ha decidit el cercle local després d’una votació en la que han participat 300 persones –d’un cens d’unes 1.800-, un 92,4% de les quals ha optat pel suport a la candidatura popular.

    Podem Badalona recolzarà de forma oficial Guanyem Badalona a les properes eleccions municipals. Així ho ha decidit el cercle local després d’una votació en la que han participat 300 persones –d’un cens d’unes 1.800-, un 92,4% de les quals ha optat pel suport a la candidatura popular.

     

    Podem ja havia mostrat la seva simpatia pel procés de confluència de Guanyem. De fet, membres de la formació liderada a nivell estatal per Pablo Iglesias han participat activament de les assemblees i alguns integren la llista electoral, votada fa unes setmanes. El cercle local com a tal no pot presentar-se sota la marca ‘Podemos’ a les municipals, però sí donar suport a algun projecte polític. Fins ara, no obstant, no s’havia decidit quin seria la iniciativa a la que farien costat.

     

    La votació ha servit, a més, per esvair els dubtes sorgits fa uns dies, quan ICV-EUiA va presentar la seva col·laboració política amb una plataforma creada per alguns membres d’un sector crític de Podem Badalona amb el nom d’És Possible. Llavors, el Consell Ciutadà de Podem ja va alertar que les persones del col·lectiu aliat amb els ecosocialistes no representaven al cercle local, quelcom que sembla haver quedat ratificat després de la votació.

     

    El Consell Ciutadà de Podem Badalona “valora de manera positiva el resultat de la consulta” i consideren que Guanyem és “una candidatura d’unitat popular rupturista”. No obstant, i tot i que Badalona ha estat la segona ciutat de Catalunya en participants a les consultes realitzades sobre el suport a candidatures municipals, Podem ha lamentat “la baixa participació, tant a Badalona com a la resta de Catalunya i l'Estat”, i es compromete, asseguren, “a treballar per augmentar aquesta participació per properes consultes”.

     

    Guanyem, agermanada amb la candidatura barcelonina d’Ada Colau
     

    No només Podem ha mostrat el seu suport a Guanyem aquests dies. També Barcelona En Comú, candidatura municipalista liderada per Ada Colau, ha validat i donat suport al projecte polític badaloní. Ho ha fet amb només una desena de confluències arreu de Catalunya, de moment, amb l’objectiu de protegir la marca. En un article al diari ARA, els responsables de BDN En Comú asseguren ser “exigents” per recolzar coalicions ciutadanes.