La Setmana Santa s’acomiada amb les Caramelles

  0
  58
  DSCF0050 (1).JPG

  07/04/2015 – Un any més les Caramelles surten pels carrers de Dalt la Vila i el Centre per celebrar la festivitat de la Pasqua i portar la bona noba de la resurecció de Jesús.

  Un any més, ahir dilluns les Caramelles van sortir a cantar pels carrers de Dalt la Vila i el Centre per celebrar la festivitat de la Pasqua i, així, posar punt i final a una Setmana Santa a Badalona, marcada per les processons i el bon temps que ha acompanyat durant tots els dies.

   

  Les Caramelles consisteixen en un conjunt de persones que pels carrers, places i masies es dediquen a portar "la bona nova de la resurrecció de Jesús i a la vegada cantar a la primavera, a l'amor i a les ganes de viure", segons Soca-Rel del Círcol Catòlic, entitat organitzadora. Pel que fa a Badalona, les Caramelles es van recuperar l'any 2001, ja que als anys 50 es van deixar de cantar, i des de 2013 es canten a baix a mar.

   

  Per altra banda, el passat Dijous Sant, 2 d'abril, des de l'església de Santa Maria i pels carrers del casc antic de la ciutat se celebrava la Processó del Silenci; una de les tradicions més antigues de Badalona i segurament també de Catalunya i de l'estat espanyol. Davant d'un gran silenci i la foscor, la prolongació del sopar del Senyor amb la representació del 'Jesucrist, la Passió vostra' donava inici a la desfilada d'un total de 15 misteris portats per diferents entitats culturals de Badalona. Des de l'Oració a l'Hort de Getsemaní fins a la Mare de Déu dels Dolors, passant per el bes de judes, ecce homo, Jesús ajudat pel cirineu, Crist del Perdó i la creu de la passió, entre altres. Finalment, va culminar amb la Celebració de la Paraula al replà de l'església de Santa Maria. Una de les novetats d'aquest any ha estat la incorporació d'un nou pas, Ponç Pilat, misteri recuperat de l'any 1941 i que per primera vegada –des de la recuperació de la Processó del Dijous Sant- trepitja els carrers de Dalt la Vila i el Centre.

   

  Al dia següent, Divendres Sant, la Hermandad del Santísimo Cristo Redentor y de Nuestra Señora de la Soledad va treure pels carrers de Llefià, durant més de cinc hores, la Processó de Sant Enterrament. Al capdavant, la caiguda de Jesús,misteri fundat l'any 1954 i portat per l'Associació de la Processió del Dijous Sant de Badalona. Tot seguit, el Calvari -amb la imatge del Santíssim Crist de la Misericòrdia, Mare de Déu de l'Esperanza, Sant Joan Evangelista i Santa Maria Magdalena-, el Sant Enterrament -amb la imatge de Crist Jacent i que incorpora en diverses cartel·les el Pare Nostre, en llatí, així com circumdant el pas, via crucis, els apòstols i els evangelistes. I finalment la Mare de Déu de la Soledat, obra de Manuel Martín Nieto i regalada a l'entitat l'any 2000, que incorpora tres capilles portant l'Assumpció de la verge, Santiago, Sant Sebastià i un casc romà a al·lusió a Sant Anastasi.