Amb Vidal no n’hi ha prou (89-83)

    0
    31
    1415_IBT-JOV (17).jpg

    12/04/2015 – Les concessions defensives de la primera meitat deixen sense opcions al FIATC Joventut a la pista de l’Iberostar Tenerife.

     

    Quan es cometen errors, cal aprendre d’ells i rectificar. Avui, al Santiago Martín, la Penya ha demostrat, segons Salva Maldonado, no “entendre res” i ha perdut de forma merescuda contra l’Iberostar Tenerife. Els insulars han dominat el ritme i el marcador des de l’inici, i han repetit un guió semblant al de la primera volta a Badalona.

     

    A l’Olímpic, el conjunt d’Alejandro Martínez anotaria 50 punts durant la primera part. Avui, els tinerfenys s’han superat, arribant fins als 54 (54-42). Els problemes físics de Sitapha Savané i el joc discret d’homes referència com Demond Mallet i Goran Suton ha pesat massa a les files verd-i-negres.

     

    “Si no hi arriba a ser Vidal, avui perdem de 30”, ha comentat Maldonado després del partit. Amb aquesta sentència queda clar que el joc del FIATC Joventut no ha estat el més lluït possible.

     

    El conjunt verd-i-negre no ha tingut armes per contrarestar l’encert inicial d’un Iberostar que ho ha anotat pràcticament tot durant el primer període (28-19). Blagota Sekulic i Luke Sikma – 16 punts entre tots dos al primer parcial – han impulsat al Tenerife des de l’inici, permetent als locals dominar clarament el rebot (9/2).

     

    La Penya s’acostaria de forma puntual gràcies al talent de Clevin Hannah (28-21), però cada vegada que els badalonins aconseguien estar encertats, l’Iberostar gestionava a la perfecció les ajudes defectuoses i les males defenses dels tirs oberts.

     

    A més, el FIATC Joventut també estaria limitat per un bonus massa matiner i veuria com els triples de Saúl Blanco i Javi Beirán forçaven l’escridassada de Salva Maldonado en un temps mort més que necessari (44-31). Sergi Vidal, omnipresent durant tot el matx, miraria de salvar l’honor dels companys contrarestant l’exhibició exterior del Tenerife i anotant un 2+1 esperançador (49-40).

     

    La situació, però, es tornaria a complicar després d’una pèrdua de Demond Mallet que acabaria convertida en triple per Nicho Richotti (54-40). Després d’una primera meitat molt fluixa a nivell defensiu (54-42), la Penya donaria galons a Clevin Hannah perquè el base fes i desfés en atac.

     

    El playmaker anotaria tres triples gairebé consecutius per escurçar una nova màxima de l’Iberostar (64-53), però una nova pèrdua de Mallet i la poca intensitat d’Alex Suárez en la defensa de Fotios Lampropoulos situarien al conjunt d’Alejandro Martínez a 18 punts de distància (73-55). Amb Vidal multiplicant-se, el FIATC Joventut salvaria els mobles al tercer quart (76-63) i agafaria moral per encarar uns darrers deu minuts en els quals sí que es podria veure una bona imatge de l’equip verd-i-negre.

     

    Tot i posar-se a nou (78-69), Vidal s’hauria de retirar a la banqueta després de fer un mal gest amb el genoll i l’Iberostar ho aprofitaria per tornar a marxar (82-69). La Penya encara podria oferir una darrera rèplica, amb Albert Miralles i Goran Suton fent molta feina de desgast, però aquesta no seria suficient.

     

    Els badalonins recuperarien a Vidal en el tram final i amb el partit obert (84-79). Llavors, dues faltes en atac durien a la línia de tirs lliures a Lampropoulos, qui anotaria els seus quatre llançaments per sentenciar el matx (88-79) a un minut per la conclusió.

     

    L’autèntica exhibició de Sergi Vidal (33 de valoració) no tindria continuïtat en la resta de l’equip i la Penya acabaria certificant una derrota que la fa caure fins al setè lloc de la classificació (16/12).

     

    Fitxa tècnica

    Iberostar Tenerife (89): San Miguel (5), Richotti (14), Rost (5), Sekulic (21), Sikma (12), Uriz (2), Rey (2), Lampropoulos (10), Blanco (11) i Beirán (7).

    FIATC Joventut (83): Mallet (11), Ventura (3), Barrera (2), Llovet (6), Miralles (16), Vidal (18), Hannah (15), Suton (5), Abalde (3), Savané (4) i Suárez (-).

    Parcials: 28-19 / 26-23 / 22-21 / 12-20

    Rebots: Beirán (8) / Vidal i Suton (6)

    Assistències: San Miguel (7) / Vidal (5)

    Incidències: partit corresponent a la 28ª jornada de la Lliga Endesa, disputat al pavelló Santiago Martín davant de 3.986 espectadors.