A vuitens com a primers de grup (64-51)

    0
    38
    13792_0.jpg

    26/05/2015 – El Cadet A del FIATC Joventut derrota a la CB Academy i passa als vuitens de final del campionat d’Espanya sense perdre cap partit.

     

    Dels tres duels disputats fins ara a la Seu d’Urgell, el d’avui ha estat el més difícil per la Penya. L’equip de Dani Miret s’ha vist forçat a prémer l’accelerador per vèncer a una CB Academy que no ha donat el partit per perdut fins a l’últim quart.

     

    Els insulars han començat duent la iniciativa durant els minuts inicials (5-8), però el FIATC Joventut de seguida ha agafat el comandament del joc. L’encert d’Arnau Parrado ha permès als verd-i-negres encetar un parcial de 11 a 0 per assolir les primeres diferències (16-8), arribant al final del primer quart per davant (16-10).

     

    Amb un triple d’Óscar Heras, la renda verd-i-negre superaria la barrera dels deu punts (21-10), però el FIATC Joventut demostraria no voler especular amb el resultat, arribant a marxar de 19 (29-10).

     

    Tot i el domini badaloní, la CBA podria recuperar-se tancant el segon acte amb un parcial de 0 a 9 (29-19), amb Li Shengzhe (18 punts) i Diego Willis (16) mantenint l’equip dins del partit.

     

    La recuperació insular s’acabaria de confirmar a la represa, després que la Penya perdés quasi tot el seu avantatge (32-28). Llavors, Pep Busquets apareixeria per tallar el domini insular, amb una cistella que tornaria a donar calma als jugadors de Dani Miret (34-28).

     

    El FIATC Joventut seria capaç de mantenir un bon grapat de punts de marge fins al final del tercer quart (50-35), reaccionant després d’un moment de crisi important.

     

    Dani Miret hauria d’aturar el cronòmetre novament, després d’un triple de Diego Willis que posaria la CBA a només vuit punts (53-45). Tot seguit, una bona jugada cuinada per Pedro Nunes i finalitzada per Antoni Rodríguez donaria aire al conjunt verd-i-negre (55-45).

     

    Fins al final del duel, la Penya oferiria bones prestacions defensives, fet que acabaria passant-li factura a una CBA curta de rotació. Els badalonins trencarien definitivament el duel amb un darrer triple anotat per Pol Cánovas (64-49).

     

    Alejandro Galán seria el jugador més destacat a les files del FIATC Joventut, amb 12 punts, 7 rebots i un 14 de valoració. El Cadet verd-i-negre es mostraria superior en el rebot (44/31) i trauria profit del mal dia insular des del triple (2/19).

     

    Després de tancar la primera fase del campionat com a líder del grup F, el conjunt de Dani Miret s’enfrontarà demà (12h al Palau d’Esports de la Seu) al Meridiano Lucentum Alacant en la ronda de vuitens de final.