Salva Maldonado: “No podem canviar en funció de la por”

    0
    31
    1453218308_491537_1453218477_noticia_grande.jpg

    24/01/2016 – El tècnic del FIATC Joventut celebra la capacitat de treball mostrada pels seus jugadors al Donisti Arena (70-74).

     

    Sumant un triomf èpic a Illumbe, la Penya podria tancar la primera volta de la Lliga Endesa amb les millors sensacions possibles. L’equip verd-i-negre agafa aire i, en cas que l’Herbalife guanyi avui a Madrid, pot veure com el descens es queda a quatre partits.

     

    “En les situacions dolentes, l’equip ha lluitat molt. S’ha buidat en els moments de dificultat, sobretot després del 12 a 0 encaixat al tercer quart. El partit m’ha recordat una mica al del Sevilla. Vuit punts d’avantatge per nosaltres i el rival t’empata. Al final, avui l’equip ha estat capaç de tancar el rebot i morir amb les seves armes”, valorava Salva Maldonado després de vèncer a la pista del Gipuzkoa.

     

    “Hem patit molt amb el tema de Llovet. La resta de jugadors s’han ficat dins del partit i han aportat. Estic content”, afegia el tècnic del FIATC Joventut en declaracions a RCB.

     

    Segons Maldonado, “de moment” la Penya ha “d’aspirar a lluitar i guanyar contra els equips de la seva lliga”. “Ara no podem mirar més enllà d’això. S’han sumat set victòries a la primera volta. La classificació ens marca on som”, assegurava l’entrenador adrianenc.

     

    Tot i guanyar aquest partit, el FIATC Joventut continua tenint “problemes estructurals” que “s’intentaran solucionar”. “Volem recuperar Mallet de cara a la segona volta i acoblar a tots els jugadors”, subratllava Maldonado.

     

    Pel tècnic, “l’equip ha d’estar mentalitzat per patir a la zona baixa. L’objectiu a hores d’ara és assolir una bona línia, treballar i mantenir-nos ferms. Volem sobreviure a aquesta batalla”.

     

    Malgrat viure experiències negatives en alguns duels anteriors, la Penya tornaria a apostar a Sant Sebastià per no fer falta en una de les darreres defenses del matx. El FIATC guanyava per tres punts de renda mancant segons i Maldonado ordenaria defensar l’atac del RETAbet.es GBC sense aturar el rellotge.

     

    “No podem canviar en funció de la por. Els finals de partit s’han d’afrontar confiant en la teva defensa i sent valent. Nosaltres hem de morir amb les nostres idees. Paul ha estat valent perquè venia d’errar l’últim triple. També s’ha de valorar la feina i la lluita feta per Suton. Ens ha donat el tir extra per guanyar”, reivindicava el tècnic de la Penya.

     

    En relació a Milovan Rakovic, jugador que aterra avui a Barcelona, Salva Maldonado espera la seva arribada aporti aire fresc al col·lectiu. Un cop estigui en forma, l’interior ha de ser un dels referents del grup.

     

    “Hem de veure com arriba perquè porta sis mesos sense jugar. No espero que ens arregli res de forma immediata. Només vull que aporti més opcions. Espero que ens doni experiència. És un jugador dur i crec que l’equip el necessita. M’agradaria que li restés una mica de pressió a Vidal, ja que està mantenint molt a l’equip”, apuntava el tècnic de la Penya abans d’abandonar les instal·lacions del Donosti Arena.