Els líders apareixen (80-81)

    0
    28
    1516_FUE-CJB (1).jpg

    20/03/2016 – Brandon Paul i Sergi Vidal capitalitzen el triomf del FIATC Joventut a la pista del Montakit Fuenlabrada.

     

    Per oblidar el sotrac sofert en el derbi, la Penya necessitava tornar a sentir-se forta en un escenari en el qual havia demostrat tenir moltes armes: els finals ajustats fora de casa.

     

    Jugant en un feu gairebé inexpugnable com el Fernando Martín, i després d’una primera part igualada i amb alternatives, el bloc verd-i-negre es posaria el partit de cara gràcies a un tercer quart excel·lent (8-23), tot i que hauria de patir com gairebé sempre per tal de vèncer.

     

    Regits per un guió amb una absència total d’especulació, Montakit Fuenlabrada i FIATC Joventut iniciarien un frec a frec en el qual els atacs s’imposarien clarament a les defenses. Durant els primers minuts de l’encontre, els espectadors del Fernando Martín serien delectats pels triples constants intentats per madrilenys i catalans.

     

    Liderada per la capacitat atlètica de Paul, la Penya obriria el partit aconseguint encadenar cistelles (3-7), però ràpidament es trobaria amb l’oposició de Tabu i Paunic (8-12). Els encerts puntuals des de 6.75 li donarien un petit coixí de punts al FIATC Joventut (18-24), actius que compensarien els problemes interiors patits a causa de l’excés de personals comeses per Rakovic i Drame.

     

    Després d’un primer quart de bones sensacions verd-i-negres (20-24), la Penya fregaria perillosament l’avantatge de dos dígits, donant total llibertat a Paul perquè es jugués diversos tirs llunyans (25-32). Sàbat, sempre astut per buscar l’aler nord-americà, dirigiria a la perfecció la formació badalonina, veient-se beneficiat pels problemes físics soferts per Tabu.

     

    En un moment complicat pel Montakit, el pas endavant efectuat per interiors com Sobin, Wear i Stevic duria el Fuenlabrada fins a la remuntada (41-40). El bloc de Jota Cuspinera castigaria la zona verd-i-negra i aconseguiria arribar al descans conservant la iniciativa (45-42).

     

    Abonats al patiment

     

    Una gran rotació efectuada per Rakovic per encetar el tercer parcial li donaria al FIATC Joventut l’oxigen necessari per recuperar tot el terreny perdut (50-50). Un cop superats els minuts de dificultat, els homes de Salva Maldonado tornarien a entrar en efervescència, completant un espectacular parcial de 0 a 15 liderats per Paul.

     

    L’aler d’Illinois encadenaria dos triples i un 2+1, ajudaria a carregar el rebot en defensa i recuperaria un parell de boles que acabarien suposant punts pels badalonins. D’aquesta manera, la Penya tancaria el tercer període dominant totalment la situació (53-65), però els badalonins encara haurien de saber patir per contrarestar l’energia amb la que Smits començaria a impregnar el parquet.

     

    Gràcies al canell de Vidal i Sàbat, les diferències es veurien incrementades fins als 13 punts (64-77), però jugant amb Tabu mig coix i explotant la versatilitat de Smits, el Montakit arribaria als darrers tres darrers minuts del duel a una distància recuperable (71-81).

     

    En el moment més decisiu, diverses segones opcions aprofitades per la formació local i l’encert d’Urtasun es transformarien en un perillós parcial de 9 a 0 que obligaria la Penya a jugar-se les garrofes en un desenllaç a cara o creu (80-81). El Montakit, que venia de sumar vuit triomfs de deu intents en els encontres decidits en finals ajustats, arribaria a disposar d’un tir per guanyar, però Llorca no aconseguiria encertar des de la cantonada del Fernando Martín (80-81).

     

    La victòria, doncs, marxaria cap a Badalona, després de 40 minuts de més domini verd-i-negre i d’un final no apte per a cardíacs. Amb Paul (22 punts i 21 de valoració) i Vidal (17 de valoració) com a màxims exponents, el FIATC Joventut assegura el desè triomf del curs a Fuenlabrada (10/14) i reacciona després del pas endavant efectuat pel Movistar Estudiantes des de la part baixa de la taula (6/18).

     

    Fitxa tècnica:

    Montakit Fuenlabrada (80): Tabu (9), Llorca (2), Urtasun (13), Paunic (9), Wear (7), Sobin (8), Úriz (4), Scott (3), González (4), Smits (15) i Stevic (6).

    FIATC Joventut (81): Mallet (4), Abalde (-), Vidal (14), Suton (8), Drame (6), Sàbat (10), Llovet (7), Miralles (-), Rakovic (10), Ventura (-) i Paul (22).

    Parcials: 20-24 / 25-18 / 8-23 / 27-16

    Rebots: Smits (7) / Suton (8)

    Assistències: Tabu (3) / Sàbat (6)

    Incidències: partit corresponent a la 24ª jornada de la Lliga Endesa celebrat al Pavelló Fernando Martín davant de 5.111 espectadors.