Badalona posa en marxa una partida de 300.000€ d’ajuda per a llibres de text i material escolar

    0
    31
    IMG_8788.JPG

    29/06/2016 – El Ple aprova les bases del programa de subvencions de projecte de socialització de llibre i material, que repartirà 300.000 euros el proper curs.

    El Ple municipal ha aprovat les bases per començar a distribuir la partida de 300.000 euros que l'Ajuntament destinarà a llibres i material escolar d'aquells centres que hagin iniciat i iniciïn projectes de socialització. Es podran beneficiar qualsevol dels 72 centres públics o concertats de la ciutat, de primària, secundària o educació especial; l'únic requisit, presentar un programa de socialització.

     

    A dia d'avui, expliquen des de la regidoria d'Educació, hi ha una trentena de centres que els darrers anys han demanat alguna ajuda per a la socialització i que, de base, concorreran a la convocatòria. Les escoles i instituts que fins ara ja aplicaven aquest mètode d'estalvi absorbiran prop de la meitat de la partida, i resten 150.000 euros per a totes aquelles que es vulguin afegir. “El pla està concebut perquè les 72 escoles rebin subvenció si la demanen”, apunta la responsable política, Laia Sabater.

     

    El repartiment dels recursos es fa en funció del número de grups i classes i de les casuístiques de cada centre. Les aportacions oscil·laran entre els 120 euros als 362 euros per classe, depenent del tipus de centre i nivell. L'índex de les escoles d'alta complexitat, aquelles que estan situades en zones socialment dèbils de la ciutat, o les d'educació especial, és superior a la resta.

     

    Els diners restants després de rebre totes les sol·licituds serà redistribuït entre les escoles i instituts amb més necessitats o mancances. En aquests casos, els d'especial complexitat podrien arribar a obtenir fins a un 70% de subvenció respecte del cost total. La resta poden rebre un sostre del 50%.

     

    Les decisions i els programes de socialització passaran pel Consell Escolar Municipal, per tal que la comunitat educativa estigui al corrent de totes les novetats. A finals del proper curs, està previst dur a terme una revisió per analitzar l'eficàcia i beneficis del programa.

     

    Les bases han estat aprovades sense cap vot en contra i amb les abstencions del PP i CiU.