El Ple aprova els 14,5 milions d’euros del primer paquet d’inversions del mandat

  0
  IMG_8138.JPG

  29/06/2016 – L'oposició s'absté i deixa passar l'aprovació inicial del Pla Recupera proposat pel govern municipal.

  Badalona ha aprovat aquest dimarts inicialment el primer paquet del pressupost d'inversions que el govern pensa aplicar durant el present mandat. L'anomenat Ple Recupera, dotat amb 18 milions, ha passat el primer filtre del Ple municipal després que tots els grups de l'oposició s'hagin abstingut per tal de poder negociar i fer al·legacions les properes setmanes.

   

  No obstant, el marge de maniobra, com tots han admès, serà molt limitat. I és que les actuacions incloses en aquesta primera fase d'inversions són “captives”, és a dir, aquelles de caire urgent, necessari i compromeses amb altres administracions. El Pla Recupera, en aquest sentit, està destinat a arranjaments, rehabilitacions i reformes de l'espai públic i a l'adquisició de recursos materials obsolets. El regidor d'Hisenda, Jose Téllez, assegura que les partides incloses estan motivades per “causes tècniques”.

   

  L'aprovació d'aquest dimarts contempla la inversió que prové de fons municipals, una quantitat de 14,5 milions d'euros; la diferència fins als 18 són recursos provinents de la Diputació i l'Àrea Metropolitana, que complementen els diners propis de l'Ajuntament.

   

  Els tres grups de l'oposició, PP, PSC, CiU i C's s'han abstingut per poder deixar tirar endavant l'aprovació inicial i han avisat que la part important del pla d'inversions on sí caldrà negociar de forma profunda serà la segona, que es decidirà després d'estiu.