Ferran Bassas: “El de la Penya és un partit trampa”

    0
    28
    iberistar-tenerife-presenta-ferran-bassas-2_g.jpg

    13/10/2016 – El base badaloní torna al Palau Olímpic com a jugador de l’Iberostar Tenerife, després de formar-se a la Penya i d’emigrar per créixer a la LEB Or.

     

    Parlar de Ferran Bassas (Badalona, 1992) és fer-ho d’un dels molts productes del planter que el Divina Seguros Joventut ha format al llarg de la seva història. El jugador badaloní va passar per gairebé totes les categories inferiors de l’entitat i, ja en l’etapa de vinculat amb el CB Prat (LEB Plata), arribaria a disputar tres partits a la Lliga Endesa (temporada 2011-2012).

     

    El curs 2013-2014, el seu quart any sènior, Bassas decidiria sortir de la seva zona de confort i apostar per buscar nous reptes a la LEB Or. L’Oviedo seria i ha estat el seu destí al llarg de tres temporades, club que el veuria explotar.

     

    Després de consolidar-se com el millor base de la LEB Or, en Ferran rebria una proposta d’un club ACB com l’Iberostar Tenerife. La resposta del badaloní seria quasi instantània i en sentit afirmatiu, ja que no voldria esperar cap més opció per tal de fer el salt.

     

    “Estic molt content, tant pel club, com pels companys i l’entrenador. Tothom m’ha ajudat a adaptar-me. Això era el que més em preocupava. Acostumar-me a la forma de jugar i a les necessitats de l’equip. Si a més, li sumem que hem començat amb un 3 a 0, doncs encara molt millor”, reconeixia el jugador de l’Iberostar, dies abans de tornar a casa per enfrontar-se al Divina Seguros.

     

    De moment, Ferran Bassas està jugant una mitjana de 14 minuts a la lliga, xifra positiva tenint en compte que aquest és el seu primer any a l’ACB.  “En Txus em va dir que, si treballava, tindria oportunitats. Jo no venia amb cap idea, ni tampoc pensava jugar molt des de l’inici, però crec que m’estic guanyant els minuts”, celebrava Bassas.

     

    Aquest estiu, el Tenerife va ser el primer club de la Lliga Endesa que es va decidir a apostar pel Ferran. Després de rebre l’oferta, ell no s’ho va pensar. “L’Iberostar és un equip que està en creixement i que té ambició. Em va semblar una bona manera d’anar de la mà. Jo també vull millorar i créixer. Per això penso que és un lloc ideal per seguir”, declarava el nostre protagonista.

     

    Paciència per madurar

     

    Com qualsevol jugador format al planter de la Penya, Bassas desitjava arribar a la màxima competició del bàsquet nacional defensant els colors verd-i-negres. Al final, però, per diferents circumstàncies, el base badaloní va seguir un camí més llarg que l’ha dut fins al mateix destí.

     

    “Cada jugador ha de seguir un procés determinat. La LEB Or m’ha ajudat a millorar i a guanyar experiència. Crec que he arribat a l’ACB amb més capacitat per rendir i per quedar-me en aquesta lliga durant més temps”, opinava Ferran Bassas.

     

    Ambient especial

     

    “La gent d’aquí és molt agradable i viu molt el bàsquet. Crec que l’afició ha anat seguint el club des que estava a la LEB i s’està vivint amb molta emoció el procés de creixement que està seguint. A menys escala, a l’Oviedo passava el mateix”, argumentava Bassas.

     

    Des del primer dia, en Ferran ha pogut percebre com no només el públic es mostra sempre fidel a l’equip. A les Canàries, i en aquest cas a Tenerife, també hi ha molta premsa que segueix l’actualitat de l’Iberostar. “Es nota bastant. Hi ha molts periodistes que ens segueixen i és habitual veure premsa als entrenaments. Suposo que deu ser una mica el reflex del seguiment que fa l’afició”, exposava l’exterior.

     

    De no guanyar a ser líders

     

    Després d’una pretemporada on els resultats no arribaven, el Tenerife ha estat capaç de sorprendre tothom guanyant els tres primers partits de lliga de forma consecutiva. Bassas valora el pas endavant efectuat pel bloc insular.

     

    “És cert que en pretemporada no vam estar massa fins en defensa, però crec que ens va anar molt bé guanyar l’Herbalife a la seva pista. Ells venien de guanyar la Supercopa i això ens va donar un punt de confiança”, relatava el base.

     

    Segons Bassas, el vestidor de l’Iberostar “no està sorprès” per aquest inici, ja que la plantilla “és conscient del talent que hi ha dins del grup”. “Ara bé, també sabem que en qualsevol moment poden arribar les derrotes”, matisava el jugador del Tenerife.

     

    Aquest curs, la fita que s’ha marcat l’entitat és arribar a la Copa del play-off, però sense perdre de vista el desgast que suposarà jugar la Basketball Champions League. “L’objectiu és estar entre els vuit primers, però no podem oblidar que jugar a Europa ens suposarà bastant desgast. Hem d’intentar buscar un equilibri i ser capaços de competir a les dues competicions. Personalment, no puc demanar més, tot i que m’hauré d’acostumar als viatges”, apuntava Bassas.

     

    L’esperat retorn

     

    Diumenge, quan el xiulet soni per inaugurar les presentacions Divina Seguros Joventut-Iberostar Tenerife, l’afició de la Penya podrà rebre amb una càlida ovació a un dels ‘seus’. Per Ferran Bassas, tornar a l’Olímpic és especial, tot i que defensarà al màxim els interessos del seu nou club.

     

    “És un partit trampa. Des de fora es pot pensar que guanyarem fàcil, però jo penso que això no té sentit. Potser, si Campazzo no fica aquell tir, després a casa també haurien guanyat el Fuenlabrada. Evidentment per mi és un partit especial. Em fa molta il·lusió, sobretot perquè a la graderia hi haurà la família i els amics”, argumentava el base.

     

    Per últim, li demanem al jugador badaloní que ens relati quins han estat els companys que més l’han sorprès dins del vestidor de l’Iberostar.

     

    “Bé, a l’equip hi ha jugadors de l’estil de Vázquez, amb molta experiència a l’ACB, però potser Bogris és un dels que més m’ha sorprès. Fa molta feina bruta que no surt a les estadístiques. També m’agrada molt Beirán. Fa de tot i és bàsic sobretot per com parla dins de la pista”, explicava l’exterior sorgit del planter del Divina Seguros. Diumenge, Bassas torna a casa.