Jugar com si fos un partit més, repte al Congost

  0
  29
  MG_5047.jpg

  28/10/2016 – La Penya visita Manresa amb la necessitat de guanyar com sigui i comptant amb Bieshaar i Xabi López-Arostegui per cobrir la baixa de Nogués.

   

  En la sisena jornada de la Lliga Endesa, ICL Manresa i Divina Seguros Joventut es creuen al Nou Congost (diumenge a les 19h) per disputar un encontre de màxima pressió.

   

  Ni l’equip d’Ibon Navarro (1/3) ni el d’Ocampo (0/5) han viscut un bon inici de temporada, tot i que la situació més greu a nivell de resultats la pateixen els badalonins.

   

  En una setmana marcada per l’anunci de dos anys de sanció imposada al doctor Muro, metge de la Penya, a causa del positiu d’un jugador de la plantilla del curs passat, el Divina s’ha d’obligar a vèncer l’ICL.

   

  Que els debutants sàpiguen gestionar l’ambient del Congost serà decisiu, ja que el primer triomf no es pot fer esperar més. “Manresa té una de les millors defenses de la lliga. La clau serà atacar bé i circular la pilota per trobar bones posicions de tir. En defensa hem de treballar en bloc”, advertia Diego Ocampo en la prèvia del derbi català.

   

  “En els partits que vam jugar en pretemporada, l’ICL ens atacava molt per dins. El seu joc interior és potent, perquè els quatres poden jugar per dins i els cincs forcen moltes faltes. Penso que haurem de fer una feina prèvia per evitar que la pilota arribi dins”, afegia l’entrenador verd-i-negre.

   

  A nivell general, al Divina Seguros li falta “una mica d’anticipació en les jugades defensives”, pas endavant que no ha de modificar els plans ofensius. “En atac, cal seguir jugant amb confiança i no renunciar a un bon tir per voler allargar la possessió”, subratllava Ocampo.

   

  Sàbat: “Veiem la victòria més a prop”

   

  El protagonista de dins del vestidor que atendria la premsa en la prèvia del desplaçament a Manresa seria Albert Sàbat. El base de Llagostera exposaria quin és el sentiment que es viu dins de l’equip després de veure com en cinc jornades encara no s’ha pogut donar una alegria a l’afició.

   

  “Veiem la victòria més a prop. S’està treballant amb intensitat i creient en tot allò que ens diu en Diego. A cada partit s’ha fet un pas més, tot i que encara no s’ha aconseguit”, declarava l’exterior. 

   

  Aquesta temporada Sàbat s’està sentint “més assentat a la categoria i a l’equip”, però assegura que encara li “manquen coses” per aprendre. Aquests galons que ha adquirit el base el van dur a parlar amb Vasiliauskas un cop finalitzat del matx contra Baskonia, buscant animar el seu company després de no tenir un bon dia a la pista. “Li vaig dir que estigués tranquil i que confiés en el seu joc. Estic segur que ho acabarà fent molt bé. En Saras és un tirador i necessita tenir confiança”, explicava el de Llagostera.

   

  De cara al matx del Nou Congost, el Divina Seguros Joventut s’ha intentat “aïllar una mica de tot allò que envolta el partit”. “No hem de pensar en les derrotes ni amb l’ambient que ens espera. Simplement és un partit més on s’ha de donar el màxim”, sentenciava Sàbat.