Dos agents cívics de la comunitat gitana previndran l’incivisme i la morositat al tramvia

    0
    31
    mediadors tram.jpg

    25/10/2016 – TRAM i la FAGIC signen un conveni per fomentar el civisme a les línies T5 i T6, sobretot als barri de La Mina i Sant Roc.

    TRAM ha decidit impulsar actuacions per fomentar el civisme amb un acord de col·laboració amb la Federació d'Associacions Gitanes de Catalunya (FAGIC) per posar en funcionament un equip d’agents cívics que actuï a les línies T5 i T6 del Trambesòs. L’acord establert entre TRAM i la FAGIC ha de servir per prevenir i reconduir les conductes incíviques que es donen dins del tramvia i a les instal·lacions d’aquestes línies, algunes d’elles vinculades a la població gitana, i més específicament, al pagament del transport a les zones de la Mina de Sant Adrià de Besòs i Sant Roc de Badalona.

    Perquè aquesta actuació es realitzi satisfactòriament, la FAGIC aporta un equip d’acció cívica, configurat per dos agents cívics. Amb el suport de TRAM, s’encarrega de la coordinació i de la contractació de dues persones que realitzaran les tasques d’agents cívics, amb totes les garanties legals i de prevenció perquè puguin treballar al tramvia. L’àmbit d’actuació queda delimitat a les zones de Besòs (Sant Adrià de Besòs i Badalona), encara que també podran actuar en altres àrees de la xarxa.

    Els agents cívics realitzaran les tasques de prevenció i resolució de conflictes al tramvia i les instal·lacions de TRAM, a més de la comunicació continua de caire operatiu amb el personal de la companyia.