0
    30
    DSC_0077 copia.JPG

25/10/2016 – Els parroquials poden amb el Pia Sabadell i l’Ademar es posa líder aprofitant el seu triomf i el del Coto.

En la categoria més alta del bàsquet català, Sant Josep (3/1) i AE Badalonès (2/2) experimentarien sensacions contraposades al llarg de la darrera jornada. Els parroquials tornarien a mirar cap a la zona alta del grup I de Copa després de superar el Pia Sabadell (85-78), mentre que els dimonis caurien amb contundència a la pista del Vic (93-70).

Al Centre Parroquial, el Sant Pep es faria fort a casa per vèncer el cuer, aprofitant els múltiples referents que es mostrarien encertats al llarg del xoc. Blat (16 de valoració), Meruelo (21) i Ruiz (22) executarien un gran partit i donarien aire a l’equip de Sergi Vives.

Des de l’inici (22-21), els parcials serien realment ajustats (48-45) i només els petits detalls en el rebot (14 d’ofensius pels locals) i en les transicions generades a partir de la defensa (69-63) decantarien l’encontre a favor del Sant Josep. Els de Badalona són quarts i dissabte vinent s’hauran d’enfrontar al Badalonès a la Plana (19:30h).

Pel que fa al conjunt de Xavi Riera, els dimonis afrontaran el derbi d’aquesta setmana venint derrota. A la pista del Vic, el Badalonès concediria massa en defensa i marxaria d’Osona amb un sac de punts a l’esquena (93-71).

Tot i anar sempre a remolc (22-16), els vermells es mantindrien dins del partit fins al descans (44-34) i s’arribarien a situar a sis després d’un parcial de 0 a 7 (53-59). Llavors, la resposta del Vic seria incontestable: 15 a 0 i triomf sentenciat amb encara més de cinc minuts per jugar (74-53). La feina de Valle (11 punts, 4 rebots i 5 assistències) no podria salvar el Badalonès de la segona desfeta del curs.

Aliança per fer líder l’Ademar

Al grup II de Primera Catalana, dos dels tres clubs de la ciutat inscrits formarien una aliança fugaç per compartir interessos comuns. L’Ademar (5/1) derrotaria el Palamós a domicili (66-78) i aprofitaria el triomf del Círcol (4/2) davant la UE Mataró ‘B’ (74-65) per situar-se líder de la lliga.

Maristes aniria afogant el seu rival progressivament (21-20), donant l’impuls definitiu al partit després del descans (37-44). El Palamós només podria anotar 8 punts en el tercer període (45-58), quedant-se a mig camí de poder inquietar el nou líder del grup.

Dissabte vinent (19:30h) els deixebles de Lluís Garcia afronten un partit clau a la pista del segon, la UE Mataró ‘B’. Els maresmencs vénen de ser derrotats pel Círcol Cotonifici, bloc que diumenge (17:45h) ha de rebre la UER Pineda de Mar.

L’equip de Víctor Carrasco es faria fort a la Plana, suant de valent per doblegar el fins ara primer classificat. El Mataró reviuria després de veure com el Coto marxava a 18 punts de distància (42-24) castigant-lo amb ràpids contraatacs i, després d’arribar viu al descans (42-28), seria capaç de remuntar en un tercer període de somni (6 triples). La zona 1-3-1 plantejada pels visitants guiaria la Unió Esportiva fins a la igualada (63-63), però llavors el Círcol tornaria a activar el caràcter i les bones decisions en atac (74-65).

Les excel·lents notícies viscudes pel Coto i l’Ademar no s’estendrien fins a Casagemes, ja que l’AE Minguella (2/4) cediria al camp de la UBSA ‘B’ (78-61). L’equip de David Martín mai igualaria el nivell d’encert adrianenc (15-11) i, de fet, no guanyaria cap dels parcials del partit (35-26). Les diferències serien mínimes (57-43), però sempre anirien a més (78-61). Diumenge vinent contra la UE Montgat (19:30h) es buscarà la reacció.

El Llefià recupera el seu nivell

En un cap de setmana on l’AE Badalonès ‘B’ (3/2) patiria la segona derrota del curs al grup II de Segona, cedint a la pista d’un gra rival com el Matadepera (73-66), a Tercera s’hi celebrarien dos derbis més que interessants. La UB Llefià (3/3), setena al grup VI, es recuperaria d’una mala ratxa de tres derrotes seguides, enduent-se el derbi contra el Fincas ABB (88-70).

Malgrat perdre a Xavi Borlan per lesió, el bloc de Miguel Blanco aniquilaria la cistella contrària amb un encert desmesurat (18-12), sobretot al llarg del segon parcial. El Ronda anotaria 30 punts en els deu minuts previs al descans (48-23), gaudint de més clarividència en l’atac estàtic. L’ABB (1/4) intentaria reaccionar igualant el nivell local (68-44), però el Llefià mai baixaria les seves prestacions (88-70). Natzaret (amb descans aquesta jornada) i Sant Feliu seran els rivals dels equips de Blanco (dissabte a les 17:45h a Ausiàs) i José Maria Jiménez (diumenge a casa a les 12:15h) el pròxim cap de setmana.

La resta de la jornada a Tercera es completa amb el cinquè triomf en cinc jornades de l’Ademar Sarau (5/0) al camp del Canet (53-60) i amb el vibrant derbi de filials guanyat per Círcol ‘B’ (4/2) contra la Minguella ‘B’ (3/3) per només nou punts de diferència (79-70).

En darrer lloc, la Cultural (3/3) de Jaume Gabaldà aconseguiria la tercera victòria del curs assaltant la pista de l’AECAM (69-76), resultat que li arriba just abans de descansar. Contra el Santa Susanna, la Cultu aniria de menys (20-13) a més (44-39), mantenint-se agafada al partit (60-55) esperant el seu moment. Aquest arribaria en l’últim període, amb un parcial definitiu de 9 a 21 (69-76).