Què passa amb les obres del Municipal de Llefià?

    0
    30
    img_aaguilar_20161016-112438_imagenes_md_otras_fuentes_cu0acboxgaakorz-kqUD-U411045966409wJD-980x554@MundoDeportivo-Web.jpg

    23/11/2016 – Des de l’Ajuntament es transmet que la concessionària Eurofitness ja ha entregat tota la documentació necessària i que l’aprovació del permís d’obres és imminent.

     

    El passat 15 d’octubre, un despreniment de pedres i terra obligaria a clausurar parcialment el Camp de Futbol Municipal de Llefià. Des d’aleshores, i després de protegir la zona afectada amb diferents tanques, només es pot utilitzar la meitat del camp, fet que ha obligat la Unificació Llefià a repartir molts dels seus equips per diferents instal·lacions de Badalona.

     

    Un cop succeït l’incident, l’Ajuntament, el club i Eurofitness, concessionària del gimnàs que hi ha a sobre de la zona on es va produir l’esllavissada, van iniciar contactes per tal de solucionar la situació. Cal fer obres al camp, ja que és necessari tirar a terra un mur de pedra, construir-ne un de nou i executar un buidat de terra

     

    Des del 15 d’octubre ha passat més d’un mes i, de moment, l’actuació no ha començat. Per tal de conèixer quin és l’estat de tot el procés d’obres, ens hem posat en contacte amb el coordinador d’Esports de l’Ajuntament de Badalona, Pablo Díaz.

     

    L’obra que s’ha de fer al camp del Llefià és una obra major i qui ha de fer front a les desfeses que se’n derivin és Eurofitness. Aquest dilluns, la concessionària va entrar per instància tota la documentació requerida per l’Ajuntament, inclòs el projecte d’obres. Un cop siguin revisats tots els arxius, urbanisme ha de procedir a concedir la llicència.

     

    “És una qüestió de tràmits administratius. La concessionària està col·laborant amb tot. S’està revisant la documentació i esperem poder concedir el permís aquesta setmana”, declarava Pablo Díaz a aquest diari.

     

    La idea és que l’actuació es digui a terme en dues fases: una d’inicial per tirar a terra la tanca que cal eliminar i substituïr-la per una de nova i una segona fase per crear una estructura gradual en els 14 metres de desnivell que hi ha en la cara de la muntanya que delimita un costat del camp. La primera fase s’efectuarà ara, mentre que la segona es podria fer a l’estiu. 

     

    Al tractar-se d’una obra major, i tot i que no ha de passar pel Ple, “es necessiten molts requeriments tècnics”. “Els ritmes són els que són i no podem saltar-nos cap pas. Volem fer les coses bé i mantenir-nos dins de la legalitat. No podem saltar-nos cap tràmit”, advertia el coordinador d’Esports. Segons Díaz, un cop es tingui la llicència, per treure la tanca afectada i fer-ne una de nova no caldrà invertir més d’una setmana.

     

    El club vol solucions

     

    Des de la directiva de la Unificació Llefià s’afirma que el departament d’esports no està responent a les trucades i es demanen solucions. “Començo a estar fins als nassos. Ells es van comprometre amb unes dates i no s’estan complint. Estic intentant trucar a esports cada dia i no m’agafen el telèfon”, lamentava el president del Llefià, Jordi Escribano.

     

    El màxim responsable del club badaloní afirma que l’alcaldessa va visitar la instal·lació fa uns quinze dies, assegurant que tot el procés seria molt ràpid. “Ja han passat més de dues setmanes i res”, denunciava.