Badalona millora l’accés a la Serralada de Marina des de la zona de Can Ruti

    0
    35
    accessos serralada marina.jpg

    24/05/2017 – Els treballs han estat fruit de la col·laboració entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa'.

    La millora de l’accés al Parc de la Serralada de Marina pel Torrent de l’Amigó és ja una realitat un cop executats els treballs que tenien com a objectiu restaurar, consolidar i valorar aquest espai d’estada i acollida i integrar-lo dins un espai natural. El projecte es desenvolupa en el marc del Conveni de col·laboració entre la Diputació de Barcelona i la Fundació ‘la Caixa’. En l’execució dels treballs hi han participat quatre persones en risc d’exclusió social pertanyents a l’empresa d’inserció DIMAS.

     

    Els treballs de millora de l’accés han consistit en la delimitació d’espais, la restauració de bancs i graderies i la creació de zones enjardinades. La delimitació d’espais ha permès la creació de zones ben diferenciades segons el seu ús i objectiu, com són la separació de zona de bancs/zona d’entrada i la separació de zona enjardinada/pista forestal mitjançant la col·locació de pilones de fusta. La restauració de bancs i graderies ha consistit en la reconstrucció i consolidació dels murs de pedra existents com a base dels bancs, construint amb pedra collada vista i acabat amb fusta tractada, amb l’objectiu de posar en valor aquesta estructura i fer més acollidora l’estada dels visitants.

     

    Finalment s’han creat unes zones enjardinades amb la retirada d’obres obsoletes, tallada d’acàcies, plantació de roures i oms i sembra amb barreja d’espècies prat i d’albellatge.

     

    El Torrent de l’Amigó, a Badalona, forma part d’un dels itineraris senyalitzats al Parc de la Serralada de Marina i el seu punt d’inici és prop de l’Hospital de Can Ruti. L’espai, propietat de l’Ajuntament de Badalona, té un doble ús: zona d’entrada de Parc i zona d’estada i repòs de treballadors i visitants de l’hospital.