La Guàrdia Urbana posa en funcionament un radar mòbil

    0
    32
    radar.jpg

    08/06/2017 – El nou aparell és al carrer des de fa uns dies, tot i que no se sancionarà als conductors fins la setmana vinent.

    Amb l’objectiu de reduir la sinistralitat a la ciutat, la Guàrdia Urbana de Badalona acaba d’incorporar un radar mòbil per mesurar la velocitat dels vehicles i diversos aparells drogotest que tenen com a funció detectar aquelles persones que circulen després d’haver consumit substàncies estupefaents.

     

    El nou radar mòbil ha entrat en funcionament aquesta mateixa setmana, tot i que fins a la setmana vinent no sancionarà als conductors i conductores que sobrepassin els límits de velocitat, que seran només advertits durant aquests primers dies. Un cop hagi passat aquesta primera setmana de proves, les infraccions captades per l’aparell de mesura de velocitat sí que seran sancionades seguint els paràmetres que regeix la llei.

     

    D’altra banda, també s’han incorporat 42 aparells de transmissió (walkies), a través d’un conveni amb la Generalitat, a l’espera que finalitzi el procés de licitació dels nous aparells transmissors que incorporaran les últimes innovacions tecnològiques.

     

    Un 14% menys d'accidents aquest 2017

     

    El nou aparell mòbil, els diversos drogotest i l’increment de controls d’alcoholèmia que s’han anat realitzant en els darrers mesos, l’Ajuntament vol accentuar la lluita contra la sinistralitat en les carreteres i carrers de la ciutat, tot i que les dades comparades del primer trimestre del 2017 són positives respecte les de l’any anterior.

     

    Durant el període comprés entre el mes de gener i el d’abril d’aquest any, el nombre d’accidents amb víctimes s’ha reduït un 14% respecte a les dades del mateix trimestre del 2016, el que suposa 33 accidents amb víctimes menys que a l’any anterior. Afortunadament, a diferència de l’any 2016, no cal lamentar cap víctima mortal durant els primers mesos d’aquest any.

     

    En total, durant el primer trimestre de l’any 2017 s’han produït a Badalona 203 accidents de trànsit. Les principals causes d’aquests sinistres són les errades o manca de perícia per part de la persona que condueix el vehicle (30 casos), el fet de no respectar un senyal de cediu el pas (24 casos) i la manca d’atenció a la conducció (20 casos).