La Generalitat substituirà les llambordes de l’entorn de Pompeu Fabra per asfalt

    0
    31
    20170626_174750.jpg

    29/06/2017 – Adjudicada l'obra de reasfaltat dels carrers d'Anselm Clavé i de la Creu, que tindrà lloc aquest estiu i durarà uns dos mesos.

    Les llambordes dels carrers que envolten la plaça Pompeu Fabra passaran a la història durant els propers mesos. Territori ha adjudicat les obres per reasfaltar els carrers d'Anselm Clavé i de la Creu, dues vies que suporten un nivell de trànsit molt alt, i a on aquest tipus de sòl dificulta la circulació.

     

    El projecte contempla la substitució dels paviments de llamborda granítica per aglomerat asfàltic de color vermellós. Es farà un tractament diferenciat en les franges que la travessen, amb itineraris peatonals, per mantenir els criteris del projecte original de la plaça. Aquestes actuacions tenen una durada prevista de dos mesos, un pressupost de 211.000 euros i és finançada per la Generalitat de Catalunya.

     

    Diferents sectors de la ciutat han celebrat el canvi, que facilitarà el pas del trànsit rodat, dins del qual hi ha moltes línies d'autobús. No obstant, des de la Plataforma per la Promoció del Transport Públic avisa que el nou sòl permetrà circular més ràpid, i que caldria instal·lar elements de reducció per evitar els excessos de velocitat.

     

    Al marge, l'entitat recorda que aquest seria un bon moment per instal·lar senyalitzacions i elements de seguretat per al futur carril bici, de la ciutat, el tram central del qual passarà per Pompeu Fabra. En aquest punt concret, vehicles i bicicletes compartiran el carril de zona de 30 km/h. També consideren que podria es podria aprofitar per segregar els carrils bus de manera física.