Guanyem no defineix si els seus regidors podran repetir el 2019

    0
    35
    assemblea guanyem.jpg

    05/09/2017 – La decisió sobre el canvi del codi ètic, un dels temes candents a la formació, continua enlaire.

    Guanyem Badalona va celebrar el passat cap de setmana una assemblea per donar el tret de sortida al curs polític i el principal dubte de cara al 2019 continua sense resoldre's: tornarà a ser Dolors Sabater l'alcaldable de la formació? Tot i que la intenció inicial, el 2015, era que els electes només poguessin protagonitzar un mandat, les veus que parlen d'ampliar aquesta limitació a quatre anys més han anat fent-se sentir els darrers mesos.

     

    Per poder fer-ho realitat, la confluència hauria de variar el codi ètic que va aprovar en el moment de la seva creació. Un tema del qual no es va prendre cap decisió a l'assemblea d'inici de curs i es va tornar a posposar. El que sí sembla clar és que Guanyem vol treballar per “eixamplar el projecte de cara al 2019, sumant-hi altres forces socials i polítiques de càracter progressiu”, segons Carme Martínez, membre del Secretariat de Guanyem Badalona en Comú. Una prioritat que deixaria oberta la porta a una hipotètica suma amb ICV-EUiA, que el 2015 va optar per presentar candidatura de forma independent al projecte d'esquerres.

     

    També vol encetar Guanyem un debat sobre el model de ciutat per als propers 25 anys, amb altres agents polítics i socials. “Volem posar-nos d’acord en quina Badalona volem i deixar en segon terme els aspectes electorals per discutir-los en un espai més ampli”, va explicar el regidor Jose Téllez.

     

    Posicionament al referèndum de l’1-O

     

    L’assemblea tindrà una segona part el proper dissabte, 9 de setembre, on es debatrà i s’aprovarà una resolució sobre el Referèndum de l’1 d’Octubre, “un esdeveniment clau de la política nacional catalana que marcarà també la política local més immediata en el calendari”, i el posicionament de Guanyem.

     

    Durant el dissabte vinent també s’escollirà a les persones que ocuparan els nous òrgans de govern de Guanyem, el Consell de Debat Polític i el Secretariat.