Boris Pallarés: quart del món al Mundial màster de natació i lluitant per medalla contra un campió olímpic

0
    33
    IMG_3855.JPG

05/09/2017 – El nedador del CN Badalona aconsegueix un enorme resultat a Budapest, tot i que la prova estrella de l’equip màster no es va poder nedar per força major.

Feia gairebé un any que Adrián Blancas, Boris Pallarés, Javier Notario i Carlos Frías s’entrenaven sense descans preparant el Mundial de natació màster de Budapest. Tots ells, membres de l’equip del CN Badalona, s’havien erigit en el millor relleu 4×50 d’Espanya i, per temps, en un dels més ràpids d’Europa.

Després de tot el sacrifici realitzat, a l’hora de la veritat les coses no van sortir. Per mala fortuna, un virus intestinal va deixar Blancas KO durant tres dies, amb ingrés hospitalari inclòs, fet que va trencar el somni de pujar al podi de l’equip del Natació.

Tota la ràbia acumulada per la resta d’integrants de l’equip va fer que les proves individuals anessin molt bé. Notario i Frías van fer millors marques personals, però sobretot va destacar el quart lloc mundial de Pallarés en la prova dels 50 metres esquena.

El nedador badaloní va fer el segon millor registre europeu i va establir un nou rècord d’Espanya amb el seu 27.07. El resultat d’en Boris s’ha de valorar, sobretot perquè competia amb adversaris de primer nivell internacional.

Només un exemple: Darian Townsend, subcampió de la prova on Pallarés va quedar quart (26.72), es va retirar fa uns mesos de la categoria absoluta després de disputar tres Jocs Olímpics i de guanyar l’or a Atenes 2004 amb el relleu 4×100 de Sud-Àfrica (rècord mundial).

Popy, amb els millors en aigües obertes

L’altre representant del CN Badalona que va situar el club al costat dels millors va ser Joan Francesc Morcillo. En ‘Popy’ buscava estar a prop dels deu primers en els 3.000 metres d’aigües obertes (categoria 55-59 anys) i ho va aconseguir. El nedador badaloní va entrar dotzè (43.47.5), a només dos segons del desè i a deu segons del setè classificat.