El Badalonès serà una de les primeres escoles catalanes amb certificat d’Escola Saludable

    0
    39
    ESCOLA VERDA BADALONES.jpg

    07/11/2017 – Es tracta d'un model innovador impulsat per AENOR, Nútrim i Cualtis i que es començarà a auditar els propers mesos.

    L’escola és un entorn fonamental per la promoció de la salut. Tot i així, a Espanya el 85% dels nens i nenes no realitza el mínim d’activitat física recomanada per l’OMS (Organització Mundial de la Salut). Per donar resposta als desafiaments globals d’hàbits de vida saludable a la infància en l’entorn escolar, AENOR, Nútrim y Cualtis han presentat el Model d’Escola Saludable, un referencial pioner que té com a objectiu promoure la vida saludable entre els infants.

     

    Promogut per aquestes tres entitats, i amb la col·laboració de quatre escoles catalanes, aquest Model estableix els requisits per desenvolupar un Sistema de Gestió d’Escola Saludable per als centres educatius que vulguin protegir i promoure la salut, seguretat i benestar dels alumnes i el seu entorn. Les escoles que compleixin amb els requisits d’aquest Model, podran obtenir el certificat que acredita el seu compliment.

     

    Les primeres escoles que AENOR auditarà la correcta implantació del Model d'Escola Saludable seran els centres catalans Escola Virolai, Col·legi Badalonès i Escola Dominiques de l’Ensenyament. Aquestes auditories tindran lloc entre finals de 2017 y el primer trimestre de 2018. Aquestes tres escoles, juntament amb l’Escola Sant Josep Oriol, han col·laborat en el desenvolupament del Model.