Revés inoportú (81-88)

0
    48

23/12/2017 – Derrota inesperada i inoportuna del Divina Joventut a l’Olímpic contra el San Pablo Burgos (81-88). Els verd-i-negres es compliquen la vida abans d'afrontar les visites a les pistes del València i l'Estudiantes.

23/12/2017 – Derrota inesperada i inoportuna del Divina Joventut a l’Olímpic contra el San Pablo Burgos (81-88). Els verd-i-negres tenien una oportunitat d’or per obrir forat respecte les posicions de descens, però la van malbaratar en un partit que va tornar a ser una mena de muntanya russa. Un cop més la Penya va oferir dues cares, alternant bons minuts amb d’altres de col•lapse absolut. Una irregularitat que el Burgos va aprofitar per truncar la bona ratxa dels de Diego Ocampo a casa (4 triomfs consecutius).
    Ni el bon partit d’un Maalik Wayns cada cop més consolidat (18 punts) ni la solvència habitual de Sergi Vidal (17) i Jerome Jordan (15) van poder evitar la desfeta, en una jornada gens favorable pels interessos dels badalonins, ja que el Betis, un altre dels cuers, va donar la sorpresa a la pista del Gran Canària (83-90). La zona baixa es comprimeix i la Penya, amb aquest revés, es complica la vida abans d’afrontar les visites a les pistes del València i l’Estudiantes.
    Res no feia pensar en un daltabaix veient els primers minuts del partit. La Penya va sortir endollada i amb Sergi Vidal (7 punts)  i Jordan (4) dirigint les operacions va obrir una primera escletxa en el marcador (11-4). Dos triples de Ventura van enfilar la renda fins als 10 punts (20-10) i tot apuntava a una nit plàcida. Malauradament, però, no va ser així i en el segon quart el partit es va començar a torçar. Deon Thompson, un malson per a la defensa badalonina (18 punts i 7 rebots), va liderar un parcial de 2-16 que va ser un primer avís (22-26). La Penya, però, va aconseguir refer-se i arribar al descans per davant, amb un triple final de Xabi López-Arostegui (42-37).
    La història es va repetir a la represa. El Burgos va tornar a girar la truita (48-52), però Wayns es va posar l’equip a l’esquena per rellançar els verd-i-negres, molt millor amb el nord-americà en pista que no pas amb Dimitrijevic. Ocampo també va repetir l’aposta de jugar amb 2 quatres, i precisament va ser en aquesta fase que els verd-i-negres van tornar a tibar la corda. Un triple de Nogués va situar un esperançador 69-60 a pocs segons de tancar el tercer quart, però quan el matx semblava encarrilat va arribar el col•lapse. La Penya, que va acumular fins a 21 pilotes perdudes, va encaixar un parcial demolidor de 5-27 que la va deixar K0 (74-87). Un darrer quart farcit de nervis, que va ser un voler i no poder.