C’s s’imposa a 28 barris; ERC guanya a quatre i JxCat, a dos

  0
  52
  Eleccions.jpg

  22/12/2017 – Els d'Inés Arrimadas han guanyat molt clarament a la majoria de barris amb més densitat de població; els sobiranistes es queden amb el centre de la ciutat.

  La clara victòria de Ciutadans a Badalona ha estat recolzada per un suport molt notable arreu de la ciutat. La formació taronja ha estat la formació més escollida a 28 dels 34 barris del municipi, i, en molts d'ells, no per poc.

   

  Els d'Inés Arrimadas han aconseguit emportar-se la zona de població més densa de Badalona, Llefià-La Salut, amb xifres percentuals que es mouen entorn al 40%, i d'altres també molt nodrides com Bufalà, encara que amb menys contundència. Una mostra de la força de C's aquest 21D és que ni tan sols als barris de tradició més independentista han recollit dades profundament negatives. L'únic barri en el qual no s'han apropat al 15% del vot és el Centre.

   

  El centre de Badalona, color sobiranista

   

  La dupla sobiranista ERC-JxCat ha estat la més escollida als barris més cèntrics de la ciutat. Els republicans s'han imposat a Casagemes, Coll i Pujol, el Progrés, on han arreplegat prop d'un 30% dels suports, i a La Morera, on han superat a Ciutadans per molt poc. Més enllà de les zones on ha està el partit més votat, Esquerra ha fet un bon paper a molts barris de la ciutat, on ha vorejat el 20%. De fet, només ha baixat del 10% a La Pau.

   

  Junts Per Catalunya ha estat la candidatura clarament guanyadora al Centre, amb un 36%, i a Dalt la Vila, amb un 30%, frec a frec amb Esquerra. També ha estat 2a força a Casagemes i Coll i Pujol, amb una representació molt notable. No obstant, i a diferència dels republicans, els de Puigdemont s'han desplomat a zones com Llefià i La Salut, amb només entorn al 5% de les paperetes.

   

  El PSC, per la seva banda, ha aconseguit pujar com a 3r partit més votat gràcies a una bona representació transversal a la majoria de barris de la ciutat. Tot i no despuntar extraordinàriament a cap zona, els socialistes han recollit xifres properes al 20% en un bon grapat de barris.