#SantPepNoEsToca movilitza el basquetbol badaloní, català i l’elit internacional

    0
    45
    CB Sant Josep

    El CB Sant Josep es nega a creure que el centre parroquial tancarà. Que aquest dissabte 30 de novembre serà el darrer dia de la seva llar, on s’han viscut autèntics partits de glòria, amb quasi un miler de persones a la seva graderia.

    Durant la darrera setmana, el club groc-i-lila va començar a gestar una campanya a les xarxes socials contra el tancament del seu pavelló, on també hi té molt a dir el Club Patí Sant Josep i l’Associació Esportiva Badalonès, les altres dues entitats històriques també afectades.

    #SantPepNoEsToca va ser l’etiqueta escollida per difondre a les xarxes socials i mostrar un rebuig massiu contra el tancament de la instal·lació. Des de la jornada anterior, tots els partits on ha jugat un equip groc-i-la s’ha exhibit una pancarta amb aquest lema i la solidaritat i suport de l’equip rival. Més de 500 tuits provinents de 238 comptes i 500.000 impressions és una petita referència de la magnitud i transcendència que suposa el tancament del centre parroquial.

    D’altra banda, desenes d’entitats esportives també s’han unit a aquesta lluita i han mostrat el seu suport, tant clubs badalonins com Maristes, Unificació Llefià o CF Bufalà com veïns: UBSA, Femení Sant Adrià, Santa Coloma o UE Montgat.

    A nivell nacional o internacional, jugadors badalonins, amb passat groc-i-lila o amb ADN Penya que han jugat a la pista del centre parroquial també han dit la seva a Twitter. Ricky Rubio, Alberto Abalde, Ferran Bassas en són alguns dels referents més reconeguts que han piulat la seva.
    D’altra banda, també s’ha creat un change.org per signar a favor de mantenir el Centre. La campanya virtual porta recollida més de 3.900 signatures, en poques hores.

    Més de 500 persones es mobilitzen
    Però el moviment més massiu i que va mostrar la magnitud d’aquest tancament es va produir durant la jornada de dimarts, quan més de mig miler de persones van sortir al carrer i es van concentrar a la Plaça de la Vila per mostrar el seu rebuig contra el tancament. Jugadors, entrenadors i aficionats al basquetbol badaloní van protagonitzar una manifestació davant la porta de l’Ajuntament, on també hi era present el Club d’Atletisme i el Rugby Badalona, lluitant per unes pistes homologades i una instal·lació digna.

    Quina alternativa existeix?
    Ara per ara, i davant el context del tancament de la instal·lació a partir d’aquest mes de desembre, l’alternativa que ofereix l’Ajuntament es reubicar els equips a pavellons de Badalona i Sant Adrià de Besòs, sense acabar-se de concretar les noves ubicacions.

    L’Arquebisbat, propietat del Centre, té la intenció d’enderrocar tot el pavelló i construir una residència per a la gent gran, a l’espera del ple de l’Ajuntament de Badalona, qui tindrà la darrera paraula. Amb les plusvàlues, l’església pagaria la construcció d’un nou pavelló, a l’antiga fàbrica Focus, al Parc Serentill, a la zona dels instituts de Bufalà i la Morera, amb un cost uns 2 milions d’euros, que aniria a càrrec de l’Arquebisbat, segons ha avançat el TOT Badalona.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí