Rumb al Top 16 (90-73)

0
    40
    Omic, davant de l'UNICS Kazan. / David Grau - CJB

La Penya ha segellat la seva classificació pel Top 16 de l’Eurocup amb una brillant victòria a l’Olímpic davant de l’UNICS Kazan (90-73). Els badalonins, amb el triomf davant dels russos, completen una primera fase perfecta a l’Olímpic, on han guanyat tots els partits, i de cara a l’última jornada inclús poden acabar primers de grup. Els verd-i-negres tancaran la lligueta a la pista del Cedevita Olimpija, que ja s’ha quedat sense opcions.

Els de Carles Duran s’han acabat passejant contra un dels millors equips del grup, després d’una segona part espectacular on han aconseguit desactivar completament l’atac rus. Ha estat, a més, un triomf coral, tant en defensa com en atac, amb sis jugadors per sobre dels 10 de valoració.

Prepelic (15 punts) ha estat un cop més el màxim anotador i Omic (10 i 8 rebots) el més valorat (18), però tothom ha estat a gran altura, amb menció especial també per a Xabi López-Arostegui (11 i 4 assistències), Morgan (10 punts), Kanter (9 i 4 rebots), Zisis (11 i 5 assistències) i Harangody (12).

La Penya ha pogut obrir una petita escletxa en un inici de partit de molt d’encert per part dels dos equips (25-17), però en el segon quart ha encaixat 30 punts (44-47) i ha cedit tota la iniciativa a un equip rus letal des de la línia dels 6m75 (7/11 al descans) i amb molt de talent individual a les seves files.

Era clar que calia defensar molt millor per reconduir el partit i els de Carles Duran ho han fet en la represa, amb un excel·lent treball al darrere que ha ofegat completament els russos. Els percentatges d’encert dels visitants han començat a caure en picat i fruit d’això els verd-i-negres han deixat l’UNICS en només 11 punts al tercer quart (68-58).

La solidesa al darrera, a més, s’ha encomanat també a la parcel·la ofensiva, amb una Penya molt vertical que ha pogut córrer i que, en estàtic, sempre ha sabut trobar la millor opció. Un parcial de 9-2 per començar el darrer quart, amb Morgan i Kanter de protagonistes, ha acabat definitivament amb la resistència dels russos (77-60) i a partir d’aquí el partit s’ha convertit en un autèntic passeig triomfal per als verd-i-negres, que han arribat a guanyar de 23 (90-67).