Valentín: “En el vestidor no hi ha males cares, ni assenyalem el del costat”

  0
  63
  Foto: Eloy Molina.

  Conversar amb Valentín Merchán sempre ve de gust. Fuig del tòpic, va més enllà de la resposta esperada. En un moment com aquest, la seva veu es fa necessària.

  – Vostè sempre ha estat convençut que el Badalona se’n sortiria? Era qüestió de fe o té altres arguments per justificar-ho?
  – Sóc optimista de mena, sempre veig el got mig ple. També em fa ser positiu la gent que tinc al costat i la manera com treballem, dia a dia. Si el present és bo, en el futur vindran coses bones.

  – Després dels dos últims resultats, l’equip ha tornat a la bona dinàmica dels primers partits amb Manolo González?
  – Necessitàvem un partit com el de Vila-real, en què el rival ens va exigir molt i vam resistir a prop de la nostra àrea. Vam fer un molt bon partit en defensa. Contra l’Atlètic Llevant, tot i que no vam fer un gran partit, vam mantenir la porteria a zero. Hem de seguir en aquesta línia, mantenint el zero, perquè al davant sempre disposem d’alguna oportunitat clara.

  – Però hi ha una evident manca de gol: el Badalona és l’equip menys golejador de 2aB. Hi ha angoixa en el vestidor per aquesta circumstància?
  – No, no hi ha angoixa. Tenim ganes de fer més gols, clar, però la primera pedra l’hem de posar defensant bé i millorant les transicions de defensa a atac. Per altra banda, en algunes ocasions hem hagut d’anar a remolc perquè hem encaixat al principi, i això ha fet que ens costés més veure porta.

  – Com ha viscut el vestidor aquesta arrencada tan fluixa, la pitjor del Badalona a 2aB?
  – Després d’haver-les viscut de tots els colors, la situació que estic vivint aquesta temporada a Badalona és la millor. L’equip ho ha patit amb una naturalitat i un positivisme molt bo. Quan les coses no van bé, normalment s’assenyala el del costat. Però aquí cadascú ha mirat de posar de la seva part, mirant d’ajudar a l’equip. No hi ha hagut males cares, sempre hi ha hagut calma. No perquè estiguis més cabrejat te’n sortiràs abans. I això ho han transmès tant el cos tècnic del Manolo com el del Juanma.

  – Dissabte toca un rival directe, l’Hèrcules, que estrena entrenador i que, a més, és un dels equips més poderosos de la categoria. No sembla fàcil treure punts del Rico Pérez en aquestes circumstàncies.
  – Mai ho és. És la primera vegada que jugaré al Rico Pérez amb l’Hércules en zona de descens. Només penso a repetir el partit de Vila-real. Haurem d’estar molt concentrats, perquè serà un partit molt difícil.

  – Personalment, com es troba aquesta temporada?
  – No estic en el nivell que tenia quan vaig arribar, el mes de gener passat. Quan les coses van bé, tot rutlla, perquè mentalment et trobes millor. Ara, m’està costant alliberar-me, deixar-me anar a l’hora de prendre decisions. Quan els resultats no són bons, costa més treure el millor de cadascú.

  – Semblava que havia de disputar-se el lloc amb Kilian Duran, però ell està jugant més avançat i en molts partits estan actuant plegats. Se sent còmode fent parella amb Kilian a la banda esquerra?
  – I tant, per descomptat. El Kilian és jove, treballador i hi posa moltes ganes. Ens portem molt bé, mai hem rivalitzat.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí