La solidaritat, un valor més del Nadal

    0
    41

    El Nadal, a més de ser època de retrobaments, és època de solidaritat. A Badalona, aquesta no troba cap límit, ja que es fan diverses campanyes i actes destinats tant als nens, com per a les persones sense llar i també als més grans.

    El 9 de desembre l’Ajuntament donava el tret de sortida a la campanya ‘Nadal Solidari’, habilitant urnes per donacions econòmiques i joguines fins el 21 de desembre. Aquesta campaña farà que unes 400 famílies de la ciutat rebin joguines, fet que suposa que prop de mil infants es beneficiïn d’aquesta iniciativa. Els punts per col·laborar-hi són el CC Montigalà i també la Plaça de la Vila, on hi seran presents diferents membres de les entitats veïnals i socials com Voluntaris Badalona o alumnes d’escoles que es coordinen amb l’Ajuntament. A més, el grup de Facebook ‘Tú no eres de Badalona si no…’ també posa de la seva part habilitant un nou punt per a donacions de joguines a la plaça de la Plana.

    Nou protocol per a la gent sense llar

    “Operatiu Fred” és el nom que rep el renovat protocol fred que, any rere any, s’activava per aquests dates perquè les persones que vivien al carrer en temperatures de 0 graus fossin ateses en un espai cobert. A partir d’ara, això es vol canviar. L’Ajuntament ja està treballant amb serveis socials perquè les persones sense llar puguin dormir en un espai tancat durant tot l’hivern, independenment de la temperatura del carrer. Segons les dades de l’últim recompte realitzat el 2018, es van comptabilitzar 57 homes i dones que dormien al carrer i 172 persones allotjades en centres d’acollida residencial, en barraques, en pensions o amb problemàtiques d’infrahabitatge.

    Amics de la Gent Gran prepara a Badalona un dinar de Nadal per a persones soles

    Actualment, la soledat afecta a més de 175.000 persones grans a Catalunya cada dia, però durant el Nadal, aquesta soledat es veu agreujada per la nostàlgia i la tristor, en contraposició a l’alegria dels carrers. Per això, el passat diumenge, 15 de desembre, es va celebrar a Badalona, al restaurant del Rafael Hoteles, un dinar amb centenars de persones convidades entre gent grans i voluntàries que les donen suport al llarg de l’any. Aquest acte va suposar la possibilitat de compartir una estona de caliu humà i alegria que va permetre a centenars de persones grans ser de nou partícips de la festivitat del Nadal.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí