La il·lusió dels més petits marca un any més el Nadal badaloní

  0
  45

  Enguany s’han duplicat les dies de la “Fabrica de joguines”

  A cinc dies per Nadal, la ciutat fa dies que viu intensament les festes. Amb la inauguració del concert “Hola Nadal”, amb Soraya i Macaco, Badalona donava per encetada la celebració de Nadal, amb l’encesa dels llums dels carrers, l’arbre de la plaça de la Vila i els llums del Pont del Petroli. L’Ajuntament ha apostat enguany per la programació infantil i ha decidit doblar esforços amb la “Fàbrica de joguines”, un dels grans encerts del Nadal passat. En canvi, la no instal·lació de les caixes de regals il·luminades, que l’any passat van repartir-se en 5 punts diferents de Badalona, han aixecat algunes crítiques d’alguns veïns que consideren que la ciutat hauria d’apostar més per la il·luminació dels llums de Nadal. Les festes a la ciutat venen marcades, com sempre, per dates molt assenyalades. El passat divendres 13 de desembre, dia de Santa Llúcia, quedava inaugurat el Pessebre de la plaça de la Vila on aquest any representa un poble nevat. També, des de fa més de 20 anys, la Sala El Refugi aplega una bona mostra de Pessebres i Diorames gràcies als Amics del Pessebre de Badalona. Una de les novetats d’aquest Nadal ha estat la benvinguda de les festes que s’ha fet en diversos barris de Badalona, amb teatre de carrer i circ. La darrera oportunitat  serà aquest diumenge al matí, a les 11:30h, amb un espectacle de carrer des de la plaça d’Ernesto Che Guevara fins al Centre Cultural l’Escorxador. Aquests dies també teniu oportunitat de veure els Pastorets al Círcol, concerts de Nadal arreu, pessebres vivents, les tradicionals Misses del Gall, i com a colofó, la Cavalcada de Reis, enguany serà un homenatge al Mar Mediterrani. En aquest Especial del Diari de Badalona trobareu un munt d’articles, entrevistes i imatges del Nadal a la ciutat.

  Un Nadal esportiu amb el Parc de Nadal a Montigalà

  Amb l’inici de la vacances de Nadal dels més petits, el pròxim dilluns 23 de desembre començarà una nova edició del Parc Esportiu de Nadal, que restarà obert fins el dia 30, excepte els dies 25 i 26. Es tracta d’una iniciativa on els infants podran fer diverses activitats esportives, com esports d’equip, esports individuals, esports amb implements, jocs lúdics i esportius, tallers…Per accedir-hi, s’haurà d’emplenar el formulari d’accés –que es podrà anar a buscar a la mateixa instal·lació esportiva o descarregar-lo del web municipal–, el qual s’haurà de presentar el mateix dia al parc

  Sis dies d’il·lusió amb la “Fàbrica de Joguines” a l’Excorxador

  Una de les novetats d’aquest Nadal a Badalona és l’ampliació de la Fàbrica de Joguines, un dels èxits de les festes de l’any passat. El Centre Cultural l’Escorxador-Nau3 es tornarà a transformar en la Fàbrica de joguines de Badalona, on els infants podran entregar les seves cartes als Turnemis, els personatges encarregats de fabricar les joguines que demanin i d’acompanyar als reis durant la Cavalcada de Reis d’Orient el 5 de gener. Aquest any la visita a la fàbrica s’ampliarà i es podrà fer els dies 28, 29 i 30 de desembre i els dies 2, 3 i 4 de gener de 2020, un total de 6 jornades. L’any passat, les llargues cues al Centre Cultural l’Escorxador van provocar les queixes de molts pares per poder entrar a la Fàbrica de Joguines. L’Ajuntament espera, amb aquesta ampliació, poder regular millor les cues.

   

  Una “Oda” a la Mediterrània a la Cavalcada de Reis

  Els Reis d’Orient arribaran a la ciutat, com és tradicional, per mar des del Pont del Petroli. L’any passat, per la desgràcia de l’incendi d’un edifici a Sant Roc, on van morir 3 persones, aquest acte va quedar suspès. Aquest any, els Reis d’Orient arribaran a bord del vaixell Ciutat de Badalona, que enguany celebra els 90 anys de la seva construcció, i seran rebuts pels patges reials, que els oferiran un te de benvinguda a Ses Majestats els Reis d’Orient. A les escales del Pont,  es farà la rebuda institucional i l’alcalde els lliurarà el pa, la sal i la clau perquè puguin entrar a totes les llars de la ciutat. Els Reis d’Orient arribaran la tarda del proper diumenge 5 de gener, a les 16:30h.  

  Una Cavalcada que serà un homenatge al nostre mar

  A Badalona, els Reis d’Orient arriben a la ciutat per mar, que és la temàtica i el motiu de la Cavalcada del 2020. Serà una oda a la Mediterrània i als valors que provenen dels països que se situen a la riba d’aquesta mar. Formaran part de la Cavalcada les comparses dels Fanalets, de l’estrella, dels carters, els Xumets, els reis i el seu seguici complert, la comparsa d’Anar a Dormir, la Carbonera i al final de tota la comitiva se situaran les Carrosses Dolces que com ja és costum, seran les encarregades de fer caure una gran pluja de caramels per a tothom.

  Recorregut i horaris de la Cavalcada de Badalona

  La Cavalcada començarà a les 18 hores, a l’avinguda de Pius XII, cantonada amb carrer de Ramiro de Maetzu. Aquests són, aproximadament, els horaris de pas previstos: Avinguda de Pius XII cantonada amb Ramiro de Maetzu (18 h), Marquès de Sant Mori (18.15 h), Juan Valera (18.45 h), Alfons XIII (19 h), Francesc Macià (19.15 h), Creu (19.30 h), Francesc Layret (plaça de la Vila 19.45 h), Prim (20 h) i final del carrer d’en Prim (20.15 h).

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí