‘Endimoniada’ al Serrallo: el Badalonès tomba el líder; el Círcol supera una final a La Plana

0
    33
    CB Tarragona

L’inici d’any de l’AE Badalonès no ha pogut ser més excels. Victòria a domicili i injecció de moral extra després de fer-ho a la pista del CB Tarragona, líder totpoderós del grup C-B de liga EBA (67-73). Fins al tercer quart, el partit no es va començar a tenyir de color vermell, amb una gran actuació de la tripleta Marcos Morales – Eric Balagué – Aleix Haro.

El conjunt de Xavi Riera va saber imposar el seu joc en els minuts decisius per emportar-se la victòria de Tarragona. L’intercanvi de cops va ser la tònica durant bona part dels minuts, en els que cap dels dos equips aconseguia imposar el seu joc per tal de trencar el partit. Un parcial badaloní de 0 a 6 al tercer temps va ser clau per trencar el matx, amb tres triples consecutius dels ‘dimonis’ que portaven la diferència fins als 11 punts en un obrir tancar d’ulls (43–54).

Una diferència decisiva per assolir una victòria que anivella la part alta de la classificació. El conjunt de Riera suma 8 triomfs i té a tocar la segona posició (a 2 de distància). Aquesta jornada s’enfronta al Palma Air Europa en un cap de setmana amb duels directes que pot afavorir els de La Plana.

Al pol oposat de la classificació, però al grup C-A, trobem el Maristes Ademar. L’ Arenys va superar els de Lluís Garcia (48-54) i el condemnà a la cinquena desfeta seguida. La superioritat visitant en el tir exterior va ser un dels factors que va condemnar els de Badalona. Un darrer mes de competició de vaques magres a l’Ademar.  El coixí respecte al descens és ara mateix de dues victòries de marge i és una urgència sumar un triomf dissabte a la pista del Calvià, rival directe a la taula. A més a més, és important no perdre l’average, en cas de derrota.

A Copa Catalunya, la gran alegria de la jornada la vam tenir a La Plana. A la pista badalonina, el Círcol Catòlic Cotonifici va fulminar el CB Santa Coloma per 81-72 en una cita subratllada en vermell pels interessos blanc-i-blaus. L’increment del ritme ofensiu dels d’Óscar Gallifa als últims deu minuts va propiciar un parcial de 32-22 que va permetre la consecució dels punts per part d’uns locals que s’oxigenen de valent a la part baixa de la taula. Els 11 triples i la bona mà des de la línia de personal van ser els dos arguments cabdals per determinar el signe guanyador, amb Alejandro Rodríguez (21 punts) com a component destacat.

En canvi, Coalci Sant Josep va caure a la pista de Lluïsos en un autèntic partidàs per 77-75. En un partit que es va resoldre a la quarta pròrroga, els graciencs van aconseguir una remuntada a l’últim parcial extraordinari, en què van haver de capgirar un 69-75 en dos minuts.

Finalment, en categoria masculina, la Minguella i la Cultural van caure en la primera jornada de l’any. Els de Juli Jiménez a Salt (66-50) i l’equip de Jaume Gabaldà al Guinardó contra el Martinenc B (94-45).

El Joventut conquesta Països
    Al derbi femení de Primera, el Joventut Femení va superar el Sant Andreu Natzaret. La diferència de nivell entre ambdós conjunts es va reflectir a la pista (35-73). A partir del segon quart (18-36) el matx es va començar a trencar, amb Erika González com a màxima anotadora verd-i-negra (17 punts). Minguella i Llefià van protagonitzar l’altre derbi badaloní, amb triomf visitant (37-56).