Requisits per demanar la prestació de 250 euros pel lloguer

    0
    47

    Una de les noves ajudes més importants i esperades del 2022 és la prestació de lloguer per a joves. El Govern l’ha aprovat per recolzar els joves que volen emancipar-se i que no poden per qüestions econòmiques. Si ets jove és molt possible que et trobis en aquesta situació, i per tant estaràs esperant amb impaciència a sol·licitar i rebre lajuda de 250 euros al mes.

    Per a l’entrada en vigor definitiva, cal celebrar una conferència sectorial amb les comunitats autònomes per acordar els criteris de repartiment dels fons. Després cal aprovar aquest criteri al Consell de Ministres i celebrar novament una conferència sectorial. Estem parlant d’un termini d’un mes i mig o dos mesos com a màxim perquè es pugui sol·licitar l‟ajuda.

    Aquest bo es pot estendre durant 24 mesos, i les famílies vulnerables el poden combinar amb ajudes directes al lloguer de fins al 40% del seu valor. A Catalunya s’haurà de demanar al departamet d’Habitatge.

    Aquests són els requisits que cal complir:

    -El sol·licitant ha de tenir entre 18 i 35 anys.

    -Els ingressos del beneficiari no poden superar els 24.318 euros cada any; a 14 pagues això és un sou de 1.737 euros bruts al mes, a 12 pagues de 2.026 euros bruts mensuals.

    -La quantia màxima del lloguer ha de ser de 600 euros al mes, encara que les comunitats autònomes que ho vulguin poden estendre’l als 900 euros mensuals.

    -L’habitatge sempre ha de ser lhabitual dels beneficiaris.

    FER UN COMENTARI

    Si us plau introdueix el teu comentari!
    Si us plau introdueix el teu nom aquí