Vaixells de Badalona recullen residus del mar per transformar-los en nous productes

  0
  30

  Els ports dels municipis de Badalona i Deltebre s’han unit a una iniciativa d’Ecoembes i la Fundació ECOALF per arreplegar residus dels fons marins, que posteriorment seran reciclats i transformats en nous productes. Sota el lema ‘Upcycling the Oceans’, 16 ports catalans i 1.000 pescadors al capdavant de 240 vaixells pesquers participen en la iniciativa, posada en marxa el 2016, que busca recuperar residus marins i donar-los una segona vida a través del reciclatge i l’economia circular.

  Als 212 vaixells que ja hi participaven a Catalunya -ubicats als ports de Cambrills, L’Ametlla de Mar, L’Ampolla, les Cases d’Alcanar, Sant Carles de la Ràpita, Tarragona, Arenys de Mar, Barcelona, ​​Vilanova i la Geltrú, Blanes, Llançà, Palamós, Port de la Selva i Roses-, ara s’hi han sumat 22 vaixells d’arts menors a Deltebre i 6 embarcacions de trasmallo a Badalona. El projecte a Badalona funciona des de finals del 2021, mentre que a Deltebre començarà a dur-se a terme a partir d’aquest mes.

  A cadascun dels 16 ports hi ha instal·lats contenidors perquè els pescadors hi dipositin correctament els residus que recuperen del mar.

  FER UN COMENTARI

  Si us plau introdueix el teu comentari!
  Si us plau introdueix el teu nom aquí