0
27
Joventut, Badalona, Liga Ednesa, Andorra, Penya
ACB Photo

La victòria de dimecres a l’Olímpic davant el Partizan va iniciar una setmana màgica per al Joventut. Si a Eurocup va superar un dels candidats al títol europeu, dissabte a Andorra va aconseguir una victòria d’allò més històrica (87-89). Per primera vegada des que els andorrans tornessin a la Liga Endesa, els verd-i-negres encara no havien aconseguit aquesta fita, i que va arribar en el moment més dolç del conjunt de Carles Duran.

L’encert en el tir exterior per part d’ambdós equips va ser el guió del primer quart, amb una Penya liderada per Conor Morgan, Albert Ventura i Pau Ribas des de la línia de 6,75 (5-9) Tot i això, el Morabanc també va respondre a l’encert badaloní i va liderar el tram final del primer quart (23-19).

Mateixa tònica en què es va desenvolupar els 10 minuts posteriors, amb Birgander liderant el joc verd-i-negre sota cistella però sense poder capgirar el marcador (45-42). Els andorrans marxaven a vestidors amb un mínim avantatge. Ni els 19 punts de Jeremy Senglin, els 17 de l’exverd-i-negre Clevin Hannah o els 16 de Tyson Pérez van ser suficients per aturar la reacció badalonina al segon temps.

La tripleta Ante Tomic (19 punts i 9 rebots), Ferran Bassas (14 punts) i Nenad Dimitrijevic (12 punts i 7 rebots) van liderar la remuntada del conjunt de Carles Duran al tercer quart, juntament amb les assistències de Pau Ribas i la feina d’Albert Ventura (59-64).

Una màxima de cinc punts que es van començar a perdre a causa d’un parcial local de 7-0 però que va tenir el eu posterior cop visitant amb un 0-9 que recuperava mínimament la distància. L’intercanvi de cistelles i qualsevol intent d’escletxa tenia la seva resposta rival. Malgrat tot, la Penya va sumar la tercera victòria de la temporada a una pista maleïda fins aleshores.