Debut negre de la Penya

0
28

La temporada 22-23 de la Lliga Endesa ha començat amb bon peu a Badalona. Després d’una bona pretemporada, l’objectiu és igualar o superar els resultats de l’any passat.

El primer quintet de Carles Duran ha estat premiat pels jugadors amb millor forma fins al moment: Andrés Feliz, Kyle Guy, Joel Parra, Henry Hellenson i Ante Tomic.

L’accelerat ritme del partit i les poques idees en atac dels dos equips, han fet que el Bilbao aconseguís la primera petita distància al marcador (13-18) liderat per Xavi Rabaseda amb 9 punts. La reacció loca ha arribat de manera instantànea per la via dels triples (2 Kyle Guy i 1 de Maronka). Empat al final del primer quart (21-21) i sensacions que els verds-i-negres podien exigir i dominar molt més.

El segon quart ja ha estat una realitat entre la diferència que hi ha entre els dos equips. La Penya ha pujat el nivell defensiu a primeres línies de passada, obligant el Bilbao a jugar precipitat. L’encert des del perímetre i en candau en defensa ha permès a l’equip de Carles Duran agafar una renda de 10 punts que ha anat gestionant fins que, a falta de dos minuts, el conjunt de Jaume Ponsarnau s’ha tornat a enganxar gràcies a l’encert de Smith amb 7 punts consecutius. Mitja part amb +5 pels locals (47-42).

L’inici de la segona part ha començat cara i creu pels de Badalona. El nou fitxatge ja recuperat William Howard ha debutat de manera oficial i Andrés Feliz ha hagut de sortir de la pista per una molèstia a la cama. La Penya s’ha despistat en aquest quart – memòries de l’any passat – i ha donat vida al Bilbao en què Francis Alonso amb 3 triples consecutius ha aconseguit posar per davant l’equip basc. Kyle Guy ha tancat el període amb un llançament des de fora perímetre per posar el 63-61.

Els últims 10 minuts de partit, decisius, ha continuat amb l’actuació personal d’Alonso – 4 triple seguit – per avançar-se per la mínima i posar la por al cos als locals. El frec a frec s’ha mantingut frec a frec. La Penya ha pujat l’agressivitat en defensa i el Bilbao ha comès faltes que es podien evitar. Albert Ventura ha fallat dos tirs amb 75-72 i Francis Alonso no ha perdonat el regal, anotant un 2+1 i posant l’empat a 75 a falta d’1 minut per acabar.

Smith ha empatat el marcador i Ludde Hakanson ha posat una diferència +3 pels de Bilbao. Quan falten 14 segons, la Penya ha tingut una possessió per empatar, però Kyle Guy ha perdut la pilota.

La Penya perd el primer partit de la temporada. (76-81). La sorpresa salta a l’Olímpic. La temporada és molt llarga i això només és el començament.