El Badalonès bombardeja la Penya B a l’Olímpic a base de triples (76-68)

0
17
Joventut, Penya, Badalonès, Lliga Catalana, bàsquet comarcal
David Grau / CJB

Amb 13 triples i 21 punts de Pedro Cuesta, el Badalonès va tombar el Joventut B en la tercera i definitiva jornada de la primera fase de la Lliga Catalana d’EBA. El conjunt de César Saura i el de Xavi Riera s’hi jugaven la classificació per a la pròxima ronda del campionat català de la categoria i que es va tenyir a favor dels ‘dimonis’.

La segona prova de foc del filial verd-i-negre va començar anivellada durant els primers 5 minuts de partit (9-12). Tot i disputar-se el matx a l’Olímpic, el segon equip de la Penya exercia d’equip visitant. Un parcial de 8-0 a favor dels ‘dimonis’ va suposar la primera escletxa local (17-13) i un marcador capgirat que mantindria el conjunt de Xavi Riera al capdavant del marcador fins al final.

La línia de 6,75 va agafar protagonisme al segon quart i l’intercanvi de cistelles va mantenir el mínim avantatge dels ‘dimonis’ fins al descans (35-32). Miguel Malik liderava l’equip de Saura amb 8 punts.

L’intercanvi de parcials a cada cistella sempre van afavorir el conjunt de La Plana, mantenint una distància 6-7 punts sense reacció verd-i-negra. Els 22 punts del Badalonès al tercer quart van dificultar força qualsevol reacció i remuntada de la Penya B, sense poder contrarestar el tir exterior rival.

Els 9 punts de diferència a 10 minuts pel final es van convertir en una diferència de 13 (66-53). Finalment, el triomf i la classificació per a la pròxima ronda de la Lliga Catalana la van aconseguir els ‘dimonis’. Gerard Bosch va ser el màxim anotador verd-i-negra amb 11 punts i 9 triples i Pedro Cuesta per part ‘local’ (21 punts i 3 triples).