La plataforma local “Juguem a Bàsquet!” visibilitza els problemes existents que hi ha a les pistes esportives

0
34

El bressol del bàsquet és Badalona i no hi ha dubtes. És l’esport més aclamat pels ciutadans i es plasma en l’èxit del Joventut de Badalona i en tots als clubs federats i lleure que hi dediquen hores. La manca en el manteniment de les instal·lacions esportives i la deixadesa de les pistes urbanes ha comportant certa impossibilitat de praticar bàsquet a la ciutat. Ja fa unes setmanes que les xarxes socials van denunciar i expressar queixes perquè l’Ajuntament de Badalona havia retirat les cistelles de la pista situada a la plaça Valentí Almirall, al barri de Lloreda, degut a que el veinat s’havia queixat pels sorolls que generava el bàsquet i el seu entorn. El ressò mediàtic va ser tan gran que els
amants d’aquest esport coincidien en la mateixa crida: som el bressol del basquet-
bol, la capital del bàsquet i els amfitrions de la Copa del Rei i ens treuen l’indispensable
per a la pràctica esportiva. La resposta de la part política no va trigar en arribar; en menys de 24 hores les cistelles tornaven a estar disponibles al·legant que s’havien tret només per poder fer unes medicions i instal·lar nous taulells que facin menys soroll.

Arran d’aquesta problemàtica, ha nascut la plataforma “Juguem a Bàsquet!” amb l’ob-
jectiu de denunciar l’estat dels espais públics de bàsquet de la ciutat. Els portaveus i membres del projecte Antonio Alba i José Hita expliquen que el seu motiu principal per el qual van llençar aquest projecte és buscar el manteniment de les pistes d’arreu de la ciutat. A part, recalquen que la ciutat de Badalona té actualment incentius molt grans com són l’edició de la Copa del Rei a la ciutat i la subvenció d’ 1’5 milions d’euros per part de la Diputació de Barcelona, que sumats als esforços polítics poden tornar a convertir Badalona en una ciutat referent i modèlica en bàsquet.
La plataforma senyala a l’Ajuntament com el responsable del manteniment de les pis-
tes urbanes, i demana que no sigui gent altruista qui hagi de fer-ho. No obstant, hi
ha pistes, com la mítica de Canyadó, en què l’Associació de Veïns és la responsable de
del manteniment d’aquesta pista esportiva.

FER UN COMENTARI

Si us plau introdueix el teu comentari!
Si us plau introdueix el teu nom aquí