145 atletes recorren Badalona contra les Malalties Minoritàries

0
    37
    DSCF1682.JPG

07/03/2016 – En una cursa de 5 i de 10 quilòmetres que ha recorregut els barris de La Salut, Sistrells i Llefià.

Aquest diumenge s'ha celebrat la cinquena edició de la Cursa Benèfica per a les Malalties Minoritàries, coneguda també com la Cursa del Turó d'en Caritg, on un total de 145 corredors van recórrer els barris de La Salut, Sistrells i Llefià.

La prova estava composta per un circuit urbà i d'una superfície d'asfalt i terra, ja que passava per carrers com Pau Piferrer, Calderón de la Barca, l'avinguda Marquès de Sant Mori, el passeig de La Salut i pel mateix turó d'en Caritg. A més a més, els atletes podien escollir en realitzar 5 o 10 quilòmetres; aquesta última realitzant dues voltes al mateix circuit.

Destacar que el primer en completar els 10Km, amb un temps de 34 minuts i 54 segons, va ser Daniel Baena, qui ja va ser el campió en la darrera edició de la Cursa Benèfica per a les Malalties Minoritàries. Per darrere seu van quedar finalistes Martin Martinez i Hector Saro amb un crono de 36:42 i 37:18, respectivament. En la prova dels 5Km, el guanyador va ser Jordi Garic amb un temps de 17:59 i per davant de Manuel Lora (21:43) i Hassan El Mislan (22:50).

D'altra banda, en la categoria femenina, la primera dona a arribar a la meta en els 10Km va ser Paqui Calero amb un crono de 47 minuts i 1 segon, mentre que Marina Simon (48:19) i Alfonsina Ballester (48:19) van ocupar el segon i el tercer lloc en el podi, respectivament. Pel que fa en el recorregut dels 5Km, Irene Destruels va ser la campiona en arribar al punt d'arribada en 22 minuts i 11 segons. Vanesa Martinez (24:08) i Rosa Maria Abad (24:21) van arribar a continuació i van completar el podi femení.

A més a més, després de les dues proves realitzades, va tenir cita la cursa infantil on més d'una desena de nens i de nenes van recórrer una distància de dos quilòmetres, amb la finalitat d'involucrar-los en l'esport i la solidaritat.

Remarcar que l'organització, formada per l'Associació de Veïns del Turó d'en Caritg i l'Associació de Comerciants de Pau Piferrer-La Salut Alta, destinarà tots els beneficis obtinguts de les inscripcions es destinaran integrament a la Fundació Institut de Ciències de la Salut-Unitat de Malalties Minoritàries de l'Hospital Germans Trias i Pujol amb l'objectiu d'avançar en la investigació i la cura d'aquestes malalties.