180.000 veïns podran votar el destí de mig milió d’euros dels pressupostos

  0
  26

  12/01/2016 – El govern obre un procés participatiu, com a prova pilot, en el que els majors de 16 anys podran triar on invertir una partida de 500.000 euros.

  Una de les grans novetats del pressupost presentat aquest dilluns pel govern municipal serà una iniciativa vinculada a la participació de la ciutat, un dels pilars del discurs del tripartit. L’executiu de Dolors Sabater ha alliberat 500.000 euros dels comptes ordinaris perquè siguin invertits en una sèrie de projectes que la ciutadania podrà votar a través d’Internet o de forma presencial.

   

  Els únics requisits per poder prendre part d’aquesta decisió són tenir més de 16 anys i estar empadronada a la ciutat; el cens total de badalonins i badalonines que podran opinar és de poc més de 180.000 persones. Es podrà triar entre set opcions diferents, entre les quals destaquen la contractació de llums de Nadal pera l’any vinent; la concessió de microcrèdits; promoció de la ciutat; programes de dinamització per a la gent gran o crear una Oficina Local d’Energia, entre d’altres.

   

  Tots els projectes tindran un pressupost inicial i els 500.000 euros es repartiran de forma ponderada depenent de les puntuacions, amb una inversió “meta” o màxima per a cadascun. Les votacions es podran efectuar entre aquest dimarts i el 24 de gener, al web www.badalona.cat/pressupostos2016, o a les Oficines Municipals de Districte.

   

  Prova pilor per al pressupost d’inversions

   

  Aquest procés participatiu pretén ser “una prova pilot”, totalment vinculant, que serveixi per posar una base d’experiència de cara al pressupost d’inversions, que es vol desenvolupar tenint en compte l’opinió ciutadana un cop s’elabori el Pla d’Acció Municipal, en procés d’elaboració. Dolors Sabater explica que la quantitat escollida ha estat de mig milió perquè en aquest primer pas es poden cometre errors i el més encertat, creien, era fer-ho amb una quantitat moderada, però suficient com per no ser “insignificant”. L’equip de govern ha destacat que es tracta d’una iniciativa “pionera a Badalona” i que és la ciutat catalana més gran en la que es duu a terme un procés participatiu per decidir inversions.